«Український тиждень» заявляє, що на видання тиснуть, штучно обмежуючи його розповсюдження в літаках

3 Червня 2010
23385
3 Червня 2010
12:37

«Український тиждень» заявляє, що на видання тиснуть, штучно обмежуючи його розповсюдження в літаках

23385
«Український тиждень» заявляє, що на видання тиснуть, штучно обмежуючи його розповсюдження в літаках

Редакція журналу «Український тиждень» заявляє про тиск та штучне обмеження доступу видання до читачів. Про це йдеться у відкритому листі за підписом колективу «Українського тижня».

 

Згідно з листом, компанія «Міжнародні авіалінії України» без жодного пояснення припинила співпрацю з журналом. Раніше «Український тиждень» за власний кошт надавав частину тиражу для розповсюдження серед авіапасажирів на місцевих і міжнародних авіалініях, стверджують автори листа.

 

«28 травня, наступного  дня після візиту президента і його команди до Львова, працівник авіакомпанії В. Азбукін без пояснення причин повідомив, що компанія розриває стосунки з нашим виданням з "сьогоднішнього дня"», - йдеться в зверненні.

 

Редакція переконана, що такі обмеження авіакомпанія застосувала тільки до «Українського тижня»:

 

«Через певний час ми отримали листа за підписом віце-президента МАУ А. В. Борисюка, в якому нам повідомили, що "в зв'язку з впорядкуванням друкованої продукції, що розповсюджується на рейсах авіакомпанії" дія угоди припиняється з 30 червня 2010 року (в авіакомпанії помітили, що контрактом передбачено місячний термін повідомлення щодо розірвання стосунків). Отже, авіакомпанія "впорядкувала друковану продукцію", викинувши з переліку одне видання - журнал "Український тиждень"».

 

Колектив УТ висловлює розуміння, що «припинення співпраці є вимушеним кроком  бізнес-партнерів». Але разом з тим, заявляють, що цей факт свідчить про початок тиску на видання.

 

«Неважко зрозуміти, що ніхто у чинній владі офіційно не підтвердить, що це рішення прийнято на їхню вимогу (точніше, на вимогу якогось чиновника чи депутата, який побачив або прочитав журнал в літаку)», - стверджують автори звернення.

 

Із закликом вжити всіх можливих заходів впливу з метою припинення будь-якого тиску на ЗМІ в Україні, згортання  демократичних прав та свобод «Український тиждень» звертається до громадських кіл України та європейської спільноти.

 

З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатися з МАУ, щоб дізнатися другу точку зору на конфлікт, що виник.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23385
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стюардесса МАУ
4361 дн. тому
Леся Ганжа это супруга Литвиненко - бездарного и бестолкового главреда журнала Тыждэнь, которую он заарканил, спрыгнув с крутившей им налево и направо матери-одиночки из Контрактов. Вот она и защищает детище свидомого чоловика. А на самом деле журнал бездарен, его не читают пассажиры МАУ, говорю это как стюардесса МАУ. Сама пробовала читать, ну ей-богу, ребята, вы в каком информационном веке живете? Мы украинцы, свидоми, Юля святая, Луценко великомученик, а во всех неурожаях виноваты регионалы. Вы ж не газету Сельская жизнь издаете. Бедный издатель столько денег вложил в издание, в его рекламу, так в итоге бредятиной заполняли страницы Кульчинский с Солодько, а теперь Литивненко и Ко. Сергей Ганжа (ой, Литвиненко, перепутала подкаблучника фамилию) и Леся Ганжа, растите ребенка и распространяйте "Свободу" Олега Ляшка на митингах Радикальной партии! Но в руководители современного украинского журнала уровня "Огонька" вы не годитесь. Как ни садитесь...
ymka
5073 дн. тому
Согласна с Игорем на 100%! МАУ как и любая другая компания может и должна самостоятельно решать что предлагать своим клиентам, а что нет. Почему вы думаете, что это "давление на СМИ", может вы просто не интересны пассажирам?
oks
5073 дн. тому
В МАУ, особливо в ПР-відділі, чи як він там називається в них, праюють рідкісні хами. І крім того, в них права рука не знає що робить ліва. Зате гарно вміють шукати винуватих кругом, крім себе. Тому зовсім не здивована їх кроком щодо УТ.
Саша
5074 дн. тому
l.ganja@telekritika.kiev.ua може так краще?
Леся Ганжа
5074 дн. тому
Льотчик, а чому до вас у МАУ додзвонитися неможливо? Напишіть до нас. Адреса редакції: info@telekritika.kiev.ua. Ну і, чесно кажучи, мені жодногоразу не пропонували в літаках УТ. Я би його читала.
Игорь
5074 дн. тому
А что Авиалинии были ОБЯЗАНЫ его распространять ? Ну отказались возить его и что ? "Журналисты", пользуясь волной так называемой "борьбы против цензуры" сейчас любую хрень будут оправдывать тем, что на них "тыснуть". Да кому оно вообще на фиг нужно это издание :))))) Хоть бы посмотрели на мир открытыми глазами.
Саша
5074 дн. тому
Користуюсь послугами авіаліній часто і ще ні разу не біачив, щоб хоть хтось читав УТ. Таким чином авіаліням необхідно усю прессу таскати, щоб часом десь про тиск не подумали і скрізь біла "свобода слова"... Просто лишній мотлох таскати досить таки дорого, тому і відмовились від прозповсюдження у літаках..
льотчик
5074 дн. тому
УТ, якщо "тиснуть" (читай, розривають угоду) звертайтеся до суду, а не збурюйте піар-хвилі. Журнал не є суто гуманітарним, є політично заангажованим. Що робити йому у літаках? Прийняти його у повітряні рейси було несенітницею. Ось її і виправили. А чого ви туди пхалися, поясніть!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду