Ханне Северінсен зустрілася з учасниками руху «Стоп цензурі!»

1 Червня 2010
18862
1 Червня 2010
14:40

Ханне Северінсен зустрілася з учасниками руху «Стоп цензурі!»

18862
Ханне Северінсен зустрілася з учасниками руху «Стоп цензурі!»

Колишній доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ханне Северінсен вчора, 31 травня, зустрілася з учасниками руху «Стоп цензурі!».

 

Пані Северінсен, яка нині перебуває на пенсії, прибула до України як співзасновник МГО «Європейська медіаплатформа» для підготовки першого Форуму з управління інтернетом, який заплановано на вересень.

 

У розмові з учасниками руху «Стоп цензурі!» Ханне Северінсен цікавили приклади цензурних заборон, а також тих форм, у яких вона проявляється - чи є це втручання влади, чи тиск на канал власників, чи самоцензура менеджменту.

 

На зустрічі були присутні учасники руху «Стоп цензурі!» з різних видань, зокрема з телеканалів Першого, «1+1», СТБ, ICTV, ТВі, «Інтер», а також «Радіо Свобода», «Українська правда», «Детектор медіа», «Лівий берег», «Вечірні вісті», «Савік Шустер студія», а також представники профспілкових та громадських організацій у сфері медіа.

 

Ханне Северінсен нагадала, що в січневих рекомендаціях ПАРЄ про повагу до свободи медіа Україна згадується лише один раз. Окрім цього, в документі серед загиблих журналістів чомусь не згадано про Георгія Ґонґадзе. Вона пов'язує це з тим, що коли готувалися рекомендації, рівень активності українських журналістів був низьким.

 

 

 

 

Пані Северінсен порадила спрямовувати інформаційні повідомлення руху «Стоп цензурі!» не лише на локальну українську аудиторію, а й за кордон. На її думку, акція має всі підстави знайти підтримку серед зарубіжних колег українських журналістів, а також серед західного політичного та експертного середовища.

 

«Мені прикро, що ситуація розвивається шляхом повернення до 2004 року. Було багато інсинуацій. Я дуже сподіваюся, що цензурні перешкоди будуть подолані і журналісти об'єднаються. На мою думку, найкраще, що зараз можуть зробити журналісти, - бути разом, створити рух і переконати себе, що слід бути послідовними на шляху боротьби з цензурою в усіх її формах», - сказала Ханне Северінсен в коментарі ТК після зустрічі.

 

Ряд активістів руху «Стоп цензурі!» цими днями також зустрінуться з діючими доповідачами та представниками ПАРЄ, які нині перебувають в Україні.

 

МГО «Європейська медіаплатформа» була зареєстрована Міністерством юстиції України місяць тому. Наразі вона працює в Данії та Україні, у планах - початок роботи у Вірменії. Засновниками МГО є Ханне Северінсен, головний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий, директор Східноєвропейського інституту проблем медіа і керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова, голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут і журналіст, виконавчий директор Європейської медіаплатформи Оксана Приходько. Мета організації - практичне сприяння і впровадження європейських стандартів у медійному середовищі, зокрема, й управління інтернетом.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Богдана Кутєпова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18862
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей
5048 дн. тому
Пустое это все. Проблема не в Януковиче, не в Северинсен, а в нас, журналистах. Пока мы будем выполнять все "вказивкы", вместо того, чтобы руководствоваться совестью и законами, до тех пор будет у нас цензура. И никакие миссионеры не помогут изменить ситуацию. Разве что грант дадут кому-то. Ситуацию нужно менять в ньюз-румах, а не очередной раз законы переписывать. Последнее выгодно депутатам и политикам, только толку от их переписывания. Вон, Николай Томенко написал закон о редакционных советах на ТВ - сильно помогло?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду