Регіональні видавці відзначають погіршення умов ведення бізнесу через дії влади

27 Травня 2010
22724
27 Травня 2010
12:24

Регіональні видавці відзначають погіршення умов ведення бізнесу через дії влади

22724
Регіональні видавці відзначають погіршення умов ведення бізнесу через дії влади

41% видавців та директорів регіональних газет вважають, що ведення видавничого бізнесу в квітні ускладнилося через дії органів влади. 19% видавців повідомляють, що в регіонах існує спроба з боку органів влади впливати на редакторів та журналістів. А 7% заявляють, що реалізатори преси відмовлялися брати для розповсюдження видання з публікаціями критичних матеріалів про органи влади.

 

Такі результати отримала Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) під час опитування у рамках проекту галузевих досліджень регіонального ринку друкованих ЗМІ. Як повідомляється у релізі АНВРУ, проект започатковано у квітні за підтримки «У-Медіа». У його рамках здійснюватиметься щомісячний моніторинг умов видавничого бізнесу в регіонах країни.

 

«Моніторинг умов ведення медіа бізнесу для регіональних видавництв є вкрай важливим не тільки для редакторів, журналістів, але й для всієї спільноти, оскільки результати його є барометром демократичної преси в Україні. Вже перші отримані результати показують невтішні спроби тиску. Ми стурбовані цим фактом і під час наступного моніторингу хочемо виявити, чи були це прикрі винятки, чи спостерігатиметься негативна тенденція утиску преси», - зазначає виконавчий директор АНРВУ Оксана Бровко.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22724
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
///
5075 дн. тому
Специально для тупых. ВІДЗНАЧАТИ, -аю, -аєш, рідко ВІДЗНАЧУВАТИ, -ую, -уєш, недок., ВІДЗНАЧИТИ, -ачу, -ачиш, док., перех. 1. Виділяти що-небудь якоюсь позначкою; відмічати. // Указувати собою на що-небудь. 2. перен. Помічати що-небудь унаслідок уважного спостереження; звертати увагу на щось. // Висловлюючись, звертати увагу, указувати на щось; зауважувати, відмічати. 3. перен. Вирізняти кого-, що-небудь з-поміж інших похвалою, нагородою тощо; відмічати. 4. перен. Здійснювати певні заходи з приводу свята, події тощо.
Для стрелки косой
5076 дн. тому
Отмечать - это зазначати. На телекритике только стрелочники-выскочки сидят?
///
5076 дн. тому
Чего-чего, ДимОК? "Праздновать" корректнее перевести, как "святкувати". А "відзначати" - это = "отмечать". Первая же ссылко Гугла: http://www.slovnyk.net/index.php?swrd=%C2%B3%E4%E7%ED%E0%F7%E0%F2%E8
ДимОК
5076 дн. тому
Странный заголовок у вас: "Региональные издатели отпраздновали ухудшение условий ведения бизнеса из-за действий власти".. Эх вы, редакторы.. Сколько можно путать слова "відзначати" и "зазначати"?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду