Голова НСЖУ пообіцяв зайнятися ліцензіями вишів, що готують журналістів

27 Травня 2010
12447
27 Травня 2010
12:17

Голова НСЖУ пообіцяв зайнятися ліцензіями вишів, що готують журналістів

12447
Голова НСЖУ пообіцяв зайнятися ліцензіями вишів, що готують журналістів

На конгресі Міжнародної федерації журналістів, що триває в Кадісі, Іспанія, голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко порушив тему медіаосвіти в Україні, наголосивши, що є сенс позбавити ліцензій ті виші, які готують фахівців без врахування вимог часу. Про це передає кореспондент ТК з Кадіса.

 

«Ми схильні порушити питання про позбавлення ліцензій на підготовку медіа-спеціалістів тих навчальних закладів, які не будуть давати студентам знання і навички з випередженням часу», - сказав пан Лубченко у своїй промові.

 

Також він пояснив суть проблеми зі свободою слова в Україні: «Українські реалії такі, що кожен найдрібніший чиновник обійнявши посаду, вважає, що віднині він - найрозумніший і найкращий на цій посаді, а журналістика і створена для того, щоб показувати його щодня білим і пухнастим».

 

Голова Національної спілки журналістів висловив занепокоєння критичною ситуацією зі свободою слова у світі.

 

«Міжнародні правозахисні організації останнім часом фіксують падіння рівня свободи слова у світі, Європейський суд з прав людини став менше захищати права журналістів на свободу вираження. Британські суди створили своєрідний європейський майданчик для утисків прав журналістів», - наголосив він і закликав делегатів, звернутись до Генерального секретаря ООН з закликом провести спеціальну сесію з проблем утвердження свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12447
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду