Головреда закарпатської газети «Місцевий час» викликали на допит

20 Травня 2010
21281
20 Травня 2010
14:49

Головреда закарпатської газети «Місцевий час» викликали на допит

21281
Головреда закарпатської газети «Місцевий час» викликали на допит

На допит в управління міліції Ужгорода викликали головного редактора та засновника закарпатської газети «Місцевий час», депутата Закарпатської облради Віктора Щадея, повідомляє інтернет-видання ProUA з посиланням на газету «Високий замок».

 

Кримінальна справа стосується подій 2004 року, коли Віктор Щадей на чолі громадської організації «Пора» виступав проти фальсифікації президентських виборів на Закарпатті. Напередодні першого туру виборів у його квартирі співробітники УБОЗу провели обшук і знайшли вибухівку. Тоді його затримали та порушили кримінальну справу. Пізніше проти нього порушили ще одну кримінальну справу - за те, що під час сесії Ужгородської міськради кинув яйце у тодішнього мера Ужгорода Віктора Погорєлова. У травні 2005 року цю справу закрив Ужгородський міський суд. Адже Віктор Щадей на суді визнав, що діяв емоційно та непродумано, а Погорєлов забрав свою заяву з прокуратури.

 

Свій виклик на допит редактор пов'язує саме з журналістською діяльністю. «Я навіть не знав, що справу, яку порушили за фактом зберігання вибухівки у 2004, не закрили, - розповів Щадей. - Мене навіть розсмішило, що на допиті дізнавач почав ставити ті ж запитання, які ставили його попередники у 2004 році. Він знову поцікавився, звідки в моєму помешканні взялася вибухівка. Я заявив, що її мені підкинули співробітники СБУ. Дізнавач нагадав, що під час першого допиту, у 2004 році, я казав, що не знаю, звідки ця вибухівка взялася. Та з того часу минули роки, й чимало людей звільнилися з міліції та СБУ. Вони мені й розповіли пізніше, хто і навіщо підкидав вибухівку. Виклик на допит у старій справі я вважаю спробою залякування мене як редактора "Місцевого Часу". Адже наша газета не приховувала й не приховує, що вважає Віктора Януковича та Партію регіонів антиукраїнськими силами».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду