На каналах відсутнє відео з падінням вінка на Януковича. СТБ покаже фотографію

17 Травня 2010
22638
17 Травня 2010
18:45

На каналах відсутнє відео з падінням вінка на Януковича. СТБ покаже фотографію

22638
На каналах відсутнє відео з падінням вінка на Януковича. СТБ покаже фотографію

Відеозапис падіння вінка на президента України Віктора Януковича біля могили Невідомого солдата відсутній на всіх телеканалах. Про це пише ведучий понеділкового випуску ток-шоу «Шустер live» на ТРК «Україна» Мустафа Найєм у своєму блозі на «Українській правді».

 

«Мы готовимся к эфиру и не можем найти ни одного кадра с падающим венком. Его нет ни на одном телеканале», - пише журналіст. У відповідь на прохання дати відео редакція «Шустер live» чує три стандартні відповіді: у нас там не було знімальної групи; як раз цей план ми не зняли; чекаємо відео з пулу.

 

Згодом Мустафа Найєм дописав, що редакції все ж вдалося добути відео з одного телеканалу. Розкрити назву каналу «Детектор медіа» він не побажав, зазначивши: якщо відео там вийде в ефір, то й так буде зрозуміло, кому його вдалося зняти.

 

Тим часом, Адміністрація президента неофіційно заборонила поширювати відео з конфузом, повідомляє «Українська правда».

 

Зокрема, журналістка 5-го каналу Ірина Герасимова намагалася отримати це відео в продюсера державного телеканалу «Росія» Володимира Озерова. За її словами, пан Озеров сказав, що не може дати відео, оскільки такою є позиція представників Адміністрації президента України. У коментарі УП Володимир Озеров назвав дві різні причини цього. Спочатку він повідомив, що не дасть це відео, оскільки воно виставляє президента Януковича в поганому ракурсі. Пізніше уточнив, що не дасть відео, тому що воно «містить технічний брак».

 

За даними журналістів, курйозний епізод зафіксувала камера ICTV. Проте, за інформацією Мустафи Найєма, на ICTV диск із цим відео був вилучений.

 

Головний редактор інформаційної служби ICTV Олена Фроляк це заперечила. «Ніхто нічого не вилучав. Відео з покладання квітів наші глядачі побачать, але без епізоду з вінком», - сказала вона «Детектор медіа».

 

За її словами, це відео оператор ICTV «найімовірніше зняв», але канал отримуватиме його з пулу. «Якщо на відео те саме, що на фото "Української правди", ми його не покажемо. Мені  не треба ніяких вказівок, я його не поставлю в ефір з людських міркувань. Це президент держави, і кепкувати з відео, "подарованого природою" "Фактам" не личить. Я не бачу жодної інформаційної цінності і сенсації в  цьому матеріалі, у  нас не програма "кумедне відео", а новини», - заявила пані Фроляк.    

 

Заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін, повідомив «Детектор медіа», що знімальної групи СТБ на події не було. «Тому ми покажемо фотографію», - сказав він. У відповідь на запитання, чи справді АП забороняє поширювати відео, він додав: «Я з Адміністрацією президента на цю тему не спілкувався».

 

Нагадаємо, востаннє подібний інцидент з вилученням відео траплявся у 2004 році, коли прес-служба тодішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича заборонила поширювати кадри з яйцем, після якого Янукович втратив свідомість. Однак всупереч забороні відео поширив 5 канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22638
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
уважна
5085 дн. тому
А я бачила це відео в ефірі Нового каналу. Хоч ці не побоялися )))
Olga
5085 дн. тому
Когда ВОНА упала на стадионе в Луганске видео было у всех каналов. Пока специально обученные мальчики не проехались и не собрали ВСЕ до одной кассеты. И никто не вступился за демократию.
Operator
5085 дн. тому
Фроляк, ты не права как редактор! А еще недавно была лучшей ведущей Украины...
Время вперед
5085 дн. тому
ТК, данная новость потеряла актуальность несколько часов назад - видео нашлось, выложено на ютюб и уже вовсю распространяется по icq.
Messerschmitt
5085 дн. тому
зато это видео есть на ютубе http://www.youtube.com/watch?v=oowdk2Xqhbg
tt
5085 дн. тому
даааа, ви ще раз підкреслили, що факти ваші нецікаві, звісно для фактів тут немає сенсації, а коли у них була вона?))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду