Верховна Рада звільнила «парламентську четвірку» Нацради

13 Травня 2010
20935
13 Травня 2010
19:18

Верховна Рада звільнила «парламентську четвірку» Нацради

20935
Верховна Рада звільнила «парламентську четвірку» Нацради

Верховна Рада припинила повноваження членів Національної ради з телебачення та радіомовлення Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка.

 

За звільнення Плаксюка проголосували 366 депутатів (він звільнився з Нацради за власним бажанням 14 квітня 2010 року, нині очолює Держкомтелерадіо), Шевченка - 323 депутати, Лебедєвої - 369 депутатів, Понеділка - 359 депутатів при мінімально необхідних 226.

 

Тепер має бути оголошено конкурс на заміщення відповідних посад (на місце Плаксюка комітет уже оголосив конкурс 28 квітня). Протягом 21 дня парламентські фракції і громадські організації можуть висунути кандидатури на заміщення цих посад, після чого профільний комітет розгляне кандидатури (на це законом відведено до 14 днів) і запропонує їх на голосування в зал.

 

Протягом цього часу - а це понад місяць - Нацрада працювати не зможе, оскільки на сьогодні чинними лишаються три члени Нацради з 8-ми: Володимир Манжосов, Оксана Головатенко, Лариса Мудрак.

 

Щоб уникнути блокування роботи регуляторного органу, голова Нацради Володимир Манжосов пропонував ВР звільняти  членів парламентської четвірки попарно. Проте, очевидно, депутати не пристали на поради голови.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20935
Теги:
Читайте також
25.06.2010 10:00
Мар'яна Закусило
58 000
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
снекс
5085 дн. тому
Мы живем в НЕнормальной стране. Какая там Европа, забудьте, если чиновники срок полномочий которых истек, "сидят" на своих должностях еще несколько месяцев, а то и лет, и при этом участвуют в принятии решений. А верховная рада - квинтэссенция этого пассивного народа, который не может самоорганизоваться и который имеют во все дыры олигархи.
2
5086 дн. тому
Заставить мерзавца Шевченко под песню "И Сталин, сокол наш родной" сидеть перед портретами Путина и Януковича с 9.00 до 18.00 столько же лет, сколько он негодяй рвал тесные узы двух братских народов
1
5086 дн. тому
Наконец-то уволили этих... Интересно, а Шевченко собирается отвечать за то что он натворил за эти 5 лет? Такого нацсовета, какой был последние 5 лет страна ещё не знала, это просто беспредел был и сплошные злоупотребления служебным положением.
Кулуарщик
5086 дн. тому
Як завжди, ВР зробила все через заднє місце. Конкурс на місце Плаксюка вже було оголошено і ніхто не заважав комітету відібрати 5-7 кандидатів (без сумніву, їх випливе більше), які відповідають кваліфікаційним вимогам, і подати в зал. Тоді можна було б одночасно і стару четвірку відставити, і нову призначити з тих, хто пройшов конкурс. Але лою не вистачило так зробити. Тепер нацрада заблокована мінімум на півтора місцяці, а якщо хтось принесе пару димових шашок, то й до осені.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду