У Каннах стартує 63 міжнародний кінофестиваль

12 Травня 2010
24753
12 Травня 2010
15:18

У Каннах стартує 63 міжнародний кінофестиваль

24753
У Каннах стартує 63 міжнародний кінофестиваль

Сьогодні, 12 травня, у Франції відкривається 63 міжнародний Каннський кінофестиваль.

 

Упродовж 11 днів свої твори представлять режисери з усього світу. У конкурсній програмі заявлено картину «Ірландський маршрут» британського класика Кена Лоуча, «Краса» Алехандро Гонсалеса Іньярріту, «Поезия» Лі Чан Дона, «Гнів» Такеши Китано, «Перевірену копія» Аббаса Кіаростамі, а також спеціально скорочену версію «Утомленных солнцем - 2» Нікіти Міхалкова. Відкриє кінофорум бойовик Рідлі Скотта «Робін Гуд» за участі Рассел Кроу та Кейт Бланшет.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», цього року вперше в історії України в офіційній програмі фестивалю заявлені два ігрові фільми. Це картина «Щастя моє» Сергія Лозниці (Україна-Німеччина-Голландія), що разом з 17-ма претендентами змагатиметься за перемогу у головному конкурсі. Також у програмі спеціальних показів бере участь новий фільм Отара Іоселіані «Шантрапа» (Україна-Франція) з Богданом Ступкою. Цього року до позаконкурсної програми увійшли такі картини, «Ти стрінеш високого темного незнайомця» Вуді Аллена з Наомі Уоттс та Антоніо Бандерасом чи «Гроші ніколи не сплять» з Майклом Дугласом.

 

«Участь фільму в Каннському фестивалі, - коментує продюсер фільму Олег Кохан (SOTA Cinema Group) - це, перефразовуючи Ейнштейна, та точка опори, що дає можливість перевернути свідомість багатьох людей, і не лише сінефілів».

 

У картині Сергія Лозниці викладено історію поневірянь водія-дальнобійника Георгія, у ролі якого знімався актор Віктор Нємєц. Він збився з траси, і шукаючи дороги, а тому має нагоду поспілкуватися з квітом російсьеої провінції - ветераном Великої вітчизняної війни, дівчинкою-повією, міліціонерами та циганкою.

 

 

 

 

 

 

 Кадри з фільму Сергія Лозниці

 

 

Ще три вітчизняні стрічки буде представлено в українському павільйоні, який втретє працюватиме на Каннському кіноринку у Віллаж Інтернасьйональ. Це «Чоловік моєї вдови» Леоніда Горовиця, «Дніпро» Олександра Шапіро та документальний фільм «Три історії Галичини» Ольги Онишко. Про це під час прес-конференції щодо Канського фестивалю повідомив директор Української кінофундації Андрій Халпахчі.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24753
Читайте також
13.05.2010 14:02
Олександр Лащенко, Марічка Набока, «Радіо Свобода»
34 406
13.05.2010 13:57
Людмила Ванек, «Радіо Свобода»
37 886
12.05.2010 07:02
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
28 830
01.05.2010 08:20
Юрій Луканов
для «Детектор медіа»
45 065
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду