Журналісти «Експресу» прикували себе до міжнародного потяга у Львові

3 Травня 2010
22003
3 Травня 2010
11:46

Журналісти «Експресу» прикували себе до міжнародного потяга у Львові

22003
Журналісти «Експресу» прикували себе до міжнародного потяга у Львові

Сьогодні, 3 травня, у Всесвітній день свободи преси понад 50 журналістів газети «Експрес» прийшли на головний залізничний вокзал Львова, щоб провести акцію «Куди їдемо?», повідомляє Zaxid.net.

 

У рамках акції шестеро журналістів прикували себе залізними ланцюгами до останнього вагону міжнародного потяга Будапешт-Москва, що прямує до російської столиці. Як повідомляють у редакції, «журналісти вимагають від Генеральної прокуратури України негайно порушити кримінальну справу за статтею 171 Кримінального кодексу "Перешкоджання журналістській діяльності" та вжити невідкладних заходів для усунення загроз життю журналістів газети, що здійснюють резонансні журналістські розслідування».

 

Це вже третя акція, яку проводять журналісти газети.

 

Як повідомляла ТК, 13 квітня журналісти львівської газети «Експрес» перекрили трасу Київ-Чоп. Вони вимагали порушити кримінальну справу, створити тимчасову парламентську комісію щодо розслідування обставин перешкоджання журналістській роботі та звільнити кількох представників податкової міліції. Таким чином вони намагалися привернути увагу до дій представників податкової міліції щодо директора «Експресу» Андрія Вея, якого примусово забрали на допит до податкової міліції. Щоб з'ясувати, чому затримали їхнього керівника, головний редактор і журналісти прийшли до податкової міліції. Там зчинилася суперечка, під час якої журналістам завдали побоїв та пошкодили редакційну відеокамеру.

 

Комітет з питань свободи слова на екстреному засіданні 14 квітня вирішив рекомендувати Верховній Раді створити тимчасову слідчу комісію по розслідуванню фактів перешкоджання професійній журналістській діяльності.

 

Згодом податківці пояснили, що на Андрія Вея заведена кримінальна справа за ухилення від сплати податків на суму 2,6 млн гривень (в «Експресі» стверджують, що боргів перед податковою не мають).

 

28 квітня на засіданні Комітету з питань свободи слова представник прокуратури Сергій Соляр повідомив, що прокуратура не знайшла порушень прав журналістів «Експресу» і в порушенні кримінальної справи за статтею 171 ККУ їм відмовлено.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22003
Читайте також
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 654
16.04.2010 15:30
Ігор Починок, для «Української правди»
21 347
16.04.2010 09:06
Отар Довженко
47 012
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
nike
5098 дн. тому
Цинізм Починка просто вражає. Яке відношення має Вей до редакції? Абсолютно ніякого. Керівник одного із ТзОВ, яких наплодив Почин, аби заморочити голову податківцям. Чому журналісти виконують забаганки Почина, прикриваючи його оборудки. Ось це питання "свободи преси" у Всесвітній день цієї свободи. І шкода, що Почин не поїхав до Москви разом з потягом, до якого змусив прикуватися своїх підлеглих.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду