Нацрада, як і телеканали, не в захваті від можливого підвищення податку на рекламу

23 Квітня 2010
27365
23 Квітня 2010
12:28

Нацрада, як і телеканали, не в захваті від можливого підвищення податку на рекламу

27365
Нацрада, як і телеканали, не в захваті від можливого підвищення податку на рекламу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення поділяє побоювання керівників телекомпаній і буде намагатися  захистити їх від непомірного податкового тиску. Про це заявили члени Національної ради на зустрічі з топ-менеджерами загальнонаціональних каналів 22 квітня, повідомляє прес-служба Нацради.

 

Представники телеканалів наголосили: якщо податок на рекламу зросте, то призведе до краху вітчизняної телевізійної галузі, яка ще не встигла оговтатися від нещодавньої кризи.

 

Інше питання, яке турбує телевізійників, - впровадження цифрового телебачення та врахування інтересів вітчизняних мовників при ухваленні Плану його впровадження. Голова Нацради Володимир Манжосов, який є членом Міжвідомчої комісії з питань впровадження цифрового мовлення, пообіцяв, що він докладе максимум зусиль, аби позиція Нацради та пропозиції телеіндустрії були враховані при розробці Плану впровадження.

 

Телеканали також скаржилися на діяльність Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. На думку обох сторін, законодавство у цій сфері є занадто консервативним і не відповідає європейським стандартам.

 

Водночас Нацрада наголосила, що не закриватиме очі на порушення законодавства телемовниками. Зокрема і статті 10 (вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій) закону «Про телебачення і радіомовлення», а також закону «Про рекламу».

 

За інформацією ТК, зустріч мала ознайомчий характер: мовники знайомилися з новим керівництвом Нацради. «Єдина домовленість, якої досягли, що треба частіше зустрічатися й обговорювати проблемні питання», - прокоментувала «Детектор медіа» зустріч з телеканали член Нацради Тетяна Лебедєва.

 

Робоча зустріч членів Нацради з керівниками телеканалів відбувалася в закритому режимі без преси. У ній взяли участь від Нацради: голова Володимир Манжосов, заступник голови Лариса Мудрак, члени Тетяна Лебедєва і Віталій Шевченко; від телеканалів: виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко, голова правління «Інтера» Сергій Созановський, генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко, заступник генерального директора «1+1» Максим Варламов і директор з розвитку «1+1» Олег Черниш,  генеральний директор Нового каналу Ірина Лисенко, генеральний директор ІCTV Олександр Богуцький, голова правління СТБ Володимир Бородянський і віце-президент СТБ Анатолій Максимчук, директор з розвитку ТЕТу Марія Пінчук, генеральний продюсер M1 Валентин Коваль, директор з розвитку ТРК «Україна» Андрій Мальчевський, генеральний директор К1 Сергій Затула.

 

Це друга неформальна зустріч оновленого складу Нацради з індустрією. Перша, нагадаємо, відбулася 12 квітня з дистрибуторами іноземних телеканалів. Найближчим часом Нацрада планує провести зустрічі в такому форматі з радійниками та провайдерами програмної послуги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду