Нацкомісія з утвердження свободи слова діятиме як експертна самоврядна структура

21 Квітня 2010
21707
21 Квітня 2010
14:00

Нацкомісія з утвердження свободи слова діятиме як експертна самоврядна структура

21707
Нацкомісія з утвердження свободи слова діятиме як експертна самоврядна структура

Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі, яка працювала при Президентові України відтепер діятиме як експертний орган, на засадах самоврядності і саморегулювання, з метою подальшого впровадження в Україні європейських медійних стандартів. Таке рішення ухвалено на засіданні членів Нацкомісії, що відбулося 20 квітня 2010 року.

 

Серед провідних завдань Національної комісії визначено сприяння процесу створення системи суспільних медіа, впровадження цифрового телебачення та інших новітніх інформаційних технологій, розвиток українського сегменту мережі Інтернет, вдосконалення системи підготовки та перепідготовки журналістських кадрів, а також реформування державних та комунальних ЗМІ.

 

Також експерти Нацкомісії здійснюватимуть моніторинг, підготовку і оприлюднення проектів та пропозицій щодо виконання зобов'язань України, які випливають з її членства в таких міжнародних організаціях, як Рада Європи, ОБСЄ та інші. Йдеться про зобов'язання в частині забезпечення ефективного функціонування відповідних інститутів, що гарантують демократію, принципи свободи слова та розвиток засобів масової інформації, а також виконання відповідних угод в рамках співпраці «Україна - Європейський Союз».

 

Національна комісія планує активно підтримувати діалог в рамках трикутника «Преса-влада-громадянське суспільство» і співпрацювати з журналістським співтовариством, к Комітетом Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, Держтелерадіо, Національною радою з питань ТБ і РМ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», раніше Президент України Віктор Янукович ліквідував Національну комісію з утвердження свободи слова та  розвитку інформаційної галузі при Президентові України. У мотиваційній частині документу зазначено посилання на пункт 28 частини першої статті 106 Конституції України: «Президент України створює у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України, для здійснення своїх повноважень консультативні,  дорадчі та інші допоміжні органи і служби». Тобто фактично причину ліквідації комісії не вказано.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21707
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду