Випусковим редактором «Вікон-новин» замість Попова став Мамаєв (ОНОВЛЕНО)

19 Квітня 2010
20223
19 Квітня 2010
17:22

Випусковим редактором «Вікон-новин» замість Попова став Мамаєв (ОНОВЛЕНО)

20223
Випусковим редактором «Вікон-новин» замість Попова став Мамаєв (ОНОВЛЕНО)

Випусковим редактором програми «Вікна-новини» замість Сергія Попова став Сергій Мамаєв. Про це ТК повідомив шеф-редактор інформаційної служби СТБ Олексій Мустафін.

 

За його словами, наразі невідомо, хто саме замінить Сергія Попова на посаді ведучого. Нагадаємо, нещодавно Сергій Попов залишив канал і очолив департамент інформаційного мовлення ТРК «Україна».

 

«Ми шукали не просто редактора, а редактора, який готовий працювати у стилістиці та форматі «Вікон». Нам здалось, що досвід Сергія найкраще пристосований до цього формату. Окрім того, нам сподобалось, що він висловив зацікавленість і готовність у ньому працювати», - зазначив пан Мустафін у коментарях ТК.

 

На запитання, чи поповнять штат СТБ новинарі К1, адже Сергій Мамаєв раніше очолював новини «Один день», Олексій Мустафін зазначив: «Я б не поділяв журналістів за принципом команди одного чи іншого каналу. Кожен канал формує команду своїх новин під себе. Хочу нагадати, що коли я переходив на СТБ у «Вікна», нікого з собою не приводив. Тому що вважаю, що на «Вікнах» працюють професійні журналісти, і я зацікавлений, щоб вони продовжували працювати. Для нас великою втратою є те, що Сергій перейшов на інший канал, і нам би не хотілось зазнати подібних втрат у майбутньому».

 

Також пан Мустафін не коментує чутки щодо переходу частини команди «Вікон» на нові проекти Сергія Попова у групі «Україна». Однак зазначив, що нині заяву на звільнення написав лише Сергій Попов.

 

 

Як розповів ТК Сергій Мамаєв, він погодився прийняти пропозицію СТБ, через те, що вважає новини «Вікон» одними з найкращих в Україні: «Тут працює один з найпотужніших творчих колективів. Це цікавий досвід».

 

Щодо нинішніх обов'язків ві зазначив: «Мені зараз треба увійти у формат «Вікон» (він трохи інший) і технологічно зрозуміти, як це працює. Звичайно, є звичка до аудиторії каналу і відбору тем: якщо "Один день" працював для чоловічої аудиторії 14-49, то тут - жіноча аудиторія. Це інший формат, і він мені цікавий. Головним завданням для мене є порозумітися з колективом проекту, стати гвинтиком цієї системи».

 

Нагадаємо, Сергій Мамаєв став шеф-редактором UBR у листопаді 2009 року, однак 1 березня залишив канал. Раніше працював заступником головного редактора з інформаційної політики НІСу (новинний продакшн групи «Інтер»), головним редактором інформаційної програми «Один день» на К1. З НІСу пішов 5 жовтня 2009 року після закриття інформаційного мовлення на К1.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20223
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ооооо
5119 дн. тому
Думаю,сильнее будет.
mito
5119 дн. тому
очень и очень прикольно! Сережка. поздравляю! Ряба :-))))
Otar Dovzhenko
5120 дн. тому
Добре :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду