Герасим’юк направить депутатський запит щодо дій міліції в Українському домі

9 Квітня 2010
13243
9 Квітня 2010
16:50

Герасим’юк направить депутатський запит щодо дій міліції в Українському домі

13243
Герасим’юк направить депутатський запит щодо дій міліції в Українському домі

Народний депутат Ольга Герасим'юк (фракція «НУ-НС») має намір подати запит до президента України щодо законності дій правоохоронців стосовно журналістів під час акції в Українському домі 8 квітня. Про це вона сказала під час чату в «Детектор медіа» 9 квітня, відповідаючи на запитання про своє ставлення до цього інциденту, а також того, що трапився з журналістом СТБ Сергієм Андрушком.

 

На думку Ольги Герасим'юк, в Українському домі, журналісти були втягнуті в політичну антиукраїнську провокацію, «якими дуже любить займатися депутат-провокатор Колєсніченко». Вона вважає, що розправа, яку всі сьогодні обговорюють, - це демонстрація того, що буде з інакомислячими.

 

«Я подаю депутатський запит з вимогою пояснення дій, буду звертатися до Президента, до громадської ради при Президентові, які змушені будуть відповідати на ці питання», - сказала пані Герасим'юк.

 

За її словами, у посадовців уже виробилася реакція на мікрофони СТБ, як у собаки Павлова на лампочку.

 

«Оскільки жоден із випадків брутального ставлення до спроб журналістів виконати свою роботу за участі представників влади не отримали відсічі. Згадаймо, як захистили Калашникова, як легко відбувся комуніст Ткаченко. Згадаймо, також наказ про ліквідацію департаменту моніторингу захисту прав людини в МВС, ліквідацію Комісії з питань свободи слова на Банковій, то думаю, подібна практика буде зараз процвітати», - зазначила Ольга Герасим'юк.

 

Вона також закликала журналістів нарешті по-справжньому об'єднатися, оскільки буде результативніше, коли владу будуть запитувати не одним голосом.

 

Нагадаємо, що 9 квітня КНМП висловила своє обурення діями представників влади та пригрозила журналістськими заворушеннями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13243
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду