МВС: в Українському домі міліція діяла виключно в межах закону

9 Квітня 2010
22665
9 Квітня 2010
15:58

МВС: в Українському домі міліція діяла виключно в межах закону

22665
МВС: в Українському домі міліція діяла виключно в межах закону

«Впродовж інциденту в Українському домі міліція діяла виключно згідно чинного законодавства», - повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.

 

У заяві зазначено: «Незважаючи на тиск з боку окремих народних депутатів України, факт злісної непокори законним вимогам працівникам міліції при виконанні ними службових обов'язків чотирма найактивнішими учасниками інциденту доведено судом. Серед цих учасників значиться Андрій Мохник. Проте, зваживши на перший випадок притягнення до адмінистративної відповідальності, погляди та життєву позицію затриманих, а у двох випадках ще й похилий вік відповідачів, суд обрав за можливе винести всім цим громадянам усне зауваження».

 

Як писала ТК, 8 квітня представники міліції взяли під варту спортивного коментатора «Поверхность Спорт ТВ» Ігоря Мірошниченка, журналіста газети «Свобода» Андрія Мохника та ще кількох представників «Свободи» і доправили їх до Шевченківського РВВС. Того ж дня головне управління МВС України розповсюдило повідомлення, в якому йшлося про те, що під час затримання працівники міліції не знали, що Ігор Мірошниченко є представником ЗМІ. Учора також відбулося закрите засідання Шевченківського районного суду міста Києва. Після розгляду справи, о третій ранку 9 березня журналіста і ще 12 затриманих відпустили, не пред'явивши звинувачень. У коментарях ТК Ігор Мірошниченко заявив, що планує оскаржувати заву МВС у суді - як журналіст і як представник «Свободи». Він підкреслює, що його затримали поза залом конференції люди, одягнені у цивільний одяг. При цьому вони не надали жодних пояснень.  

 

Позов до прокуратури щодо обставин інциденту готує також Новий канал. За словами шеф-редактора новин Михайла Шаманова, канал оскаржуватиме бездіяльність працівників міліції під час нападу на кореспондента каналу Сергія Кутракова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22665
Читайте також
05.07.2010 12:22
Отар Довженко
36 672
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 652
13.04.2010 12:38
Андрій Баштовий, «Радіо Свобода»
24 052
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Конев
5119 дн. тому
У бандитской милиции и бандитские методы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду