У Іллічівську відключили телеканал «Глас»

7 Квітня 2010
18743
7 Квітня 2010
16:53

У Іллічівську відключили телеканал «Глас»

18743
У Іллічівську відключили телеканал «Глас»

У місті Іллічівську Одеської області відключили сигнал телеканалу «Глас». Про це ТК повідомила редактор програми «Вісті Іллічівська», що виходила на каналі, Ліана Фатєєва.

 

Пані Фатєєва переконана: це сталося через тиск місцевої влади, адже в новинах, виробництво яких здійснює іллічівська редакція каналу, висловлюється критика діяльність місцевих можновладців.

 

«У нас немає доступу до інформації міськвиконкому, ми не маємо можливості бути присутніми на сесіях міської ради та засіданнях депутатських комісій. Вони не затвердили акредитацію нових працівників каналу. Всі необхідні документи ми подали два місяці тому, але, за регламентом, акредитацію має затвердити профільна комісія, і винести це питання на сесію міської ради», - пояснила Ліана Фатєєва.

 

Щодо причин відключення сигналу вона зазначила: «На нашу думку, це сталось з політичних міркувань, оскільки був випадок, коли ми пройшли на сесію міськради і спробували взяти коментар у мера. Тоді він відкрито заявив, що не буде з нами спілкуватись і закриє наш канал».

 

Заступник директора кабельного оператора ТОВ «Клен» Володимир Яворський у коментарях ТК розповів, що канал був відключений, через те, що згідно з ліцензією трансляція передбачена лише у місті Одеса, і вона не охоплює місто Іллічівськ.

 

 «Справа в тому, що у каналу є ліцензія на мовлення лише у місті Одесі, а Іллічівськ до нього не входить. «Глас» - міський канал, а не регіональний. Я не знав про це раніше, - сказав пан Яворський, - Але міська рада надала мені ліцензію компанії, і запитала мене, на якій підставі міський канал Одеси транслюється у Іллічівську. Ми з нашими юристами розглянули відповідний документ, і, відповідно до закону, не маємо на це права. Саме тому ми замінили канал «Глас» ТОНІСом».

 

Якщо каналу «Глас» вдасться врегулювати всі питання, кабельний оператор готовий знову ввімкнути його. «Я й виключати його не хотів. Це не є проблемою, але мені потрібні для цього підстави», - додав пан Яворський.

 

Юрист телеканалу «Глас» Владислав Скіндер сказав ТК: «Ми зараз будемо вирішувати це питання. Спробуємо це зробити не вдаючись до судових позовів. Але «Глас» канал ефірний, і він поширюється на місто Одесу та Одеську область. Поки що ми ще не отримали офіційних коментарів від кабельних операторів». За його словами причиною відключення сигналу каналу була вказівка міської ради. 8 квітня для обговорення цього питання пан Скіндер планує зустрітися з представником Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Одеській області.

 

Мер Іллічівська Валерій Хмельнюк відмовився відповідати ТК на запитання щодо телекомпанії «Глас».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18743
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вопіющему
5125 дн. тому
Нет, это разные каналы. Одесскому Гласу вообще 15 лет, он всегда так назывался. И действительно передачи об Ильичевске, как и об Одессе там тоже.
Вопіющий
5126 дн. тому
Канал "Глас" є на супутнику. Релігійні, історико-культурні програми. Працюють люди високоосвічені, зі смаком, почуттям міри, внутрішньою культурою. Жодного разу не бачив на їхньому каналі передач про Іллічівську чи будь-яку іншу міську владу. Цікаво, чи одеський Глас має хоч якийсь стосунок до цього Гласу? Чи можуть у нас зовсім різні канали однаково називатися? Чи, може, я помиляюся?
Вершитель
5126 дн. тому
Хмельнюк - зажрался уже по самое немогу! Знаю его лично-пора его гнать далеко-далеко, и пусть радуется, что остался на свободе.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду