СБУ зловила на хабарі представника Нацради в Івано-Франківській області

1 Квітня 2010
23609
1 Квітня 2010
13:45

СБУ зловила на хабарі представника Нацради в Івано-Франківській області

23609
СБУ зловила на хабарі представника Нацради в Івано-Франківській області

31 березня співробітники СБУ в Івано-Франківській області затримали «на гарячому» при вимаганні та одержанні хабара представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

 

Нагадаємо, представником Нацради в Івано-Франківській області є Володимир Турелик.

 

За даними СБУ, посадовець вимагав у суб'єкта телерадіоінформаційного простору області хабара в розмірі 7 тис. доларів за сприяння в одержанні ліцензії на право провадження інформаційної діяльності з використанням радіочастотного ресурсу України. Зловмисника було затримано у центральній частині Івано-Франківська при одержанні ним першої частини хабара у сумі 24 тис. гривень від одного із суб'єктів інформаційної діяльності в галузі телебачення і радіомовлення.

 

Прокуратурою області за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням. За даний злочин законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

На даний час держслужбовець затриманий у порядку статті 115 КПК України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23609
Читайте також
26.03.2010 19:29
Наталья Лигачева
66 892
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Підтримка
5102 дн. тому
"... оскільки для нетямущих пояснююю - вказаний вище держслужбовець особисто контролює ретрансяцію загальнонаціональних ТРК у очолюваному регіоні, а в тексті й слова немає про отримання ліцензії на мовлення. Йде мова лише про ліцензію на інформаційну діяльність, яку теж у регіоні повністю контролює зазначеній вище пан." Так от для нетямущих пояснюю, у компетенції нацради станом на сьогоднішній день є видача ліцензії на мовлення або провайдера програмної послуги, але аж ніяк не ліцензію на інформаційну діяльність. І нашим силовим структурам було би добре спочатку розібратися у сфері діяльності особи перед тим, як її підставляти, аби хоч прес-реліз грамотно складати. А що стосується хабарів чиновникам Нацради, пане Іване, то потрібно починати чистку не з регіональних представників шляхом їх підставляння, а з вищих ешелонів даного відомства.
Ivan
5104 дн. тому
Керівники телерадіокомпаній невже Ви ніколи не давали хабарів чиновникам з Нацради? НЕ ВІРЮ!!! А акції по "страхуванню" працівників ТРК? Мовчимо?... не нацрада а...
Ivan
5104 дн. тому
&
sdenisenko
5105 дн. тому
ну чому ж не міг? звичайно міг і, напевне, зробив, оскільки для нетямущих пояснююю - вказаний вище держслужбовець особисто контролює ретрансяцію загальнонаціональних ТРК у очолюваному регіоні, а в тексті й слова немає про отримання ліцензії на мовлення. Йде мова лише про ліцензію на інформаційну діяльність, яку теж у регіоні повністю контролює зазначеній вище пан.
expert
5109 дн. тому
В чистом виде подстава. Во-первых потому что за "частоты" стоит начиная с "раз в 15 больше" (таких малых расценок, про которые пишется в природе не существует уже лет 8). А во вторых, никакие представители за это не получают, только доверенные лица членов. Так что просто неуклюжая провокуха или сигнал кому-то.
Сергей
5109 дн. тому
Бандере. Я не знаю о прошлом Володи, но знаю наверняка, что за решение вопроса по частотам, такие деньги не ходят. Там суммы на порядок больше. И второе; - я лично знаю этого человека и могу сказать, что это, наерное, единственнный представитель НР который находит общий язык со всеми провайдерами, теле и радиокомпаниями. Поэтому, еще раз говорю: - Это чистофй воды подстава!
Правдоруб
5109 дн. тому
2 Сергей "Что то не верится. Не мог он этого сделать. Скорей всего это подстава." Конечно, НЕ МОГ!!!! Где ж это видано, чтобы Государственный Служащий, особенно Представитель Национального Совета (о его Членах вообще даже подумать такого нельзя!!!) взятку взял??? Это все поклеп и грязная провокация! Просто вышел человек в спортивках и тапочках за хлебом, взял с собой немножко денег... на всякий случай с запасом, чтоб молока еще купить (как раз 24 тыщи вышло!)... а тут подлые работники СБУ руки ему повязали и в тюрьму потащили... а тут как раз эти 24 000 и нашли... А если серьезно - неужели кто-то из Вас сомневается в ВЫСОЧАЙШЕЙ вероятности того, что он взятку действительно вымогал и пытался ее получить??? И неужели представители НР в других областях ни в чем таком не замешаны... А члены НР, А Мироша, А Курус с Шевченком??? Да у нас ТЫСЯЧИ таких чиновников!!! Только садят единицы... да и то, не садят... а задерживают... как потом оказывается - временно... :-((
Бандера
5109 дн. тому
Ну чому зразу підстава, і взагалі цей чоловік вже відбував покарання в тюрмі, якщо не помиляюсь, за побиття міліціонера, також проходив по справі торгівлі наркотиками, але там всіх здав, і йому повезло. Треба було вивчити біографію чорловіка перед тим, як брати його на державну роботу! Так що він не новачок для правоохоронних органів, а тюрма майже рідна хата!
Сергiй
5109 дн. тому
Згоден з російським колегою (див. Сергей)
лох
5110 дн. тому
кому взятку давать то? нацсовета нет полномочного.... какие нах лицензии....
Pro
5110 дн. тому
Позно начали ловить. Уже все поделено.
spam
5110 дн. тому
тонкий намек членам на толстые обстоятельства
Сергей
5110 дн. тому
Что то не верится. Не мог он этого сделать. Скорей всего это подстава.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду