Мін'юст врахує пропозиції медіаюристів щодо змін до закону про друковані ЗМІ

31 Березня 2010
20002
31 Березня 2010
13:39

Мін'юст врахує пропозиції медіаюристів щодо змін до закону про друковані ЗМІ

20002
Мін'юст врахує пропозиції медіаюристів щодо змін до закону про друковані ЗМІ

Міністерство юстиції врахує пропозиції медіа-юристів, надані за результатами громадського обговорення законопроекту «Про внесення змін до Закону України "Про друковані ЗМІ (пресу) в Україні"». Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, слушними є пропозиції Інституту масової інформації, Асоціації міжнародно-правових досліджень та Інституту медіа права.

 

Медіаюристи пропонують виключити з проекту закону зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають встановлення адміністративної відповідальності за ухилення від реєстрації друкованого засобу масової інформації.

 

Крім того, запропоновано внести зміни до ч. 3 ст. 20 Закону і викласти її таким чином, щоб не порушувати принцип підвідомчості судових справ судам, оскільки деякі суб'єкти діяльності друкованих ЗМІ є самостійними суб'єктами господарювання зі статусом юридичної особи.

 

Також Мін'юст врахував пропозицію виключити з проекту норму, яка встановлює чинність свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації терміном на 5 років.

 

У громадському обговоренні законопроекту «Про внесення змін до Закону України "Про друковані ЗМІ (пресу) в Україні"» щодо вдосконалення державної реєстрації друкованих ЗМІ взяли участь Інститут масової інформації, Асоціація міжнародно-правових досліджень, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко і редактор відділу новин газети «Нова демократія» Роман Травін.

 

Як повідомляла ТК, законопроект був розроблений у 2009 році. У листопаді 2009 року Мін'юст оприлюднив його на своєму сайті для громадського обговорення. Згодом міністерство попросило Кабмін відтермінувати подання законопроекту до парламенту до 1 квітня 2010 року, аби мати час для врахування пропозицій громадськості.

 

У проекті передбачається правове регулювання питань щодо використання назв видань, врегулювання відносин між співзасновниками, захист прав засновників друкованих ЗМІ, визначення підстав для втрати свідоцтвом про державну реєстрацію друкованого ЗМІ чинності тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду