Микола Азаров висунув Юрія Плаксюка на голову Держкомтелерадіо (ДОПОВНЕНО)

30 Березня 2010
30680
30 Березня 2010
21:00

Микола Азаров висунув Юрія Плаксюка на голову Держкомтелерадіо (ДОПОВНЕНО)

30680
Микола Азаров висунув Юрія Плаксюка на голову Держкомтелерадіо (ДОПОВНЕНО)

Прем'єр-міністр Микола Азаров пропонує Верховній Раді призначити Юрія Плаксюка головою Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення. Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті сьогодні, 30 березня, за № 6243.

 

Подання на Юрія Плаксюка зроблене відповідно до п. 12 ч. 1 ст. 85 Конституції України (Верховна Рада призначає голову Держкомтелерадіо за поданням прем'єр-міністра) та п. 3 ч. 1 ст. 44 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (прем'єр вносить на розгляд парламенту кандидатуру голови Держкомтелерадіо).

 

Юрій Плаксюк - заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Однак строк його повноважень на посаді члена Нацради за квотою Верховної Ради сплив 18 березня.

 

Як сказав «Детектор медіа» Юрій Плаксюк, посаду голови Держкомтелерадіо йому запропонував уряд. «У мене завершилася каденція в Національній раді - п'ятирічний термін. А її продовження має свої нюанси. У мене немає двох поспіль термінів перебування в Національній раді, була перерва в два роки, але, в принципі, як хто розтлумачить. Тому я не став претендувати на ще один термін. Якщо навіть будуть запрошення [до Нацради], я зніму свою кандидатуру. Треба дати іншим попрацювати», - пояснив він, чому погодився.

 

Від комерційних телеканалів пропозицій нині він не отримував. «Я сильно не співпрацював з комерційними телеканалами, щоб вони мене брали за щось. Я рівновіддалений від усіх каналів. Хоча три роки був генеральним директором ICTV. До речі, тоді я й познайомився з Миколою Яновичем Азаровим. І він проявив себе дуже порядним державним службовцем», - додав Юрій Плаксюк.

 

Як повідомляла ТК, 17 березня уряд звільнив першого заступника - в. о. голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка і призначив на цю посаду Олександра Курдіновича, який до цього був заступником голови комітету.

 

Біографічна довідка:

Плаксюк Юрій Олександрович - заступник голови Національної ради. Народився 2 листопада 1952 року в смт Понінки Полонського району Хмельницької області.

 

1978 року закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка.

 

З 1977-го по 1984 рік працював редактором Головної редакції пропаганди на радіо Державного комітету Ради Міністрів УРСР з питань телебачення і радіомовлення.

 

З 1984-го по 1987 рік - інструктор відділу пропаганди і агітації Ленінського райкому Компартії України м. Києва.

 

1987 року зарахований на посаду заступника головного редактора головної редакції пропаганди Республіканського телебачення Державного комітету Української РСР з питань телебачення і радіомовлення.

 

В 1992-1993 рр. працює ведучим програм головної редакції громадсько-політичних програм творчого об'єднання «Громада» Державної телерадіомовної компанії України.

 

В 1993-1994 роках - головний консультант Інформаційної служби Президента України.

 

У 1994-1995 рр. - заступник головного редактора редакції телевізійного мовлення на зарубіжні країни генеральної дирекції зовнішніх стосунків Державної телерадіомовної компанії України.

 

В 1995-1997 роках обіймав посаду виконавчого секретаря Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а в 1997-2000 рр. - генерального директора Міжнародної комерційної телерадіокомпанії ICTV.

 

Указом Президента України № 778/2000 від 9 червня 2000 р. Юрій Плаксюк призначений членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, обраний відповідальним секретарем Національної ради. 6 вересня 2003 року Указом Президента України №1000-2003 був звільнений з посади у зв'язку з ротацією.

 

З листопада 2003 року працює в апараті Верховної Ради України, спочатку на посаді заступника керівника Інформаційного управління - завідуючого відділом висвітлення діяльності Верховної Ради України, згодом - на посаді радника Голови Верховної Ради України.

 

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 18 березня 2005 року № 2499/ІV призначений на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

11 квітня 2005 року призначений позаштатним радником Голови Верховної Ради України.

 

Має урядову нагороду - почесне звання «Заслужений працівник культури України». Учасник бойових дій в Афганістані, віце-президент Спілки ковзанярів України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30680
Читайте також
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Это кидок!
5136 дн. тому
Что за нравы! Зачем возвращаться к старперам-бюрократам в этой сфере! Что-то пахнет зговором! Николай Янович, как можно сначало своим решением назначить Курдиновича на этот пост, а через 2 недели - внести другую кандидатуру??? Нонсенс! Или опять сработал принцип "кумовства"??? Дайте молодым специалистам поработать, что ж вы творите? Тем более, Курдинович - это ставленник вашего-же Эдуарда Прутника, молодой и прогрессивный топ-менеджер! Такими решениями только добьетесь дестабилизации органа Госкомтелерадио!
Микола
5137 дн. тому
Вітаю!
Чернігів
5137 дн. тому
ТІЛЬКИ В ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА ІНІЦИАТИВИ ПЛАКСЮКА І ЗА ФІНАНСУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ РАДИ ПОБУДОВАНО ТЕЛЕВЕЖУ 140 МЕТРІВ В НОВГОРОДІ -СІВЕРСЬКОМУ,110 МЕТРІВ В СОСНИЦІ,110 МЕТРІВ ЗАКУПЛЕНО ТЕЛЕВЕЖУ В НІЖИН,СТВОРЕНО МІСЬКУ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЮ В НОВГОРОДІ-СІВЕРСЬКОМУ,БУДУВАЛИСЯ ВЕЖІ В РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ,НАДАВАЛАСЯ ДОПОМОГА ТРК ПО УСІЙ ДЕРЖАВІ.ЦЕ ЛЮДИНА З ВЕЛИКОЇ БУКВИ І НІКОМУ НЕ ВДАСТЬСЯ ЦЕ ЗАПЕРЕЧИТИ,НАВІТЬ ТИМ ХТО ТАК ХОТІВ НА ЦЕ МІСЦЕ ПОПАСТИ.
уточнення
5138 дн. тому
... мабуть вам не відомо, що засновник каналу ICTV американська корпорація Storyfirst Communications передала в 1997 році акції такому собі п. І. Бакаю, який повністю припинив фінансування та будь-яку підтримку каналу, а Плаксюк, шукаючи вихід із патової ситуації, знайшов нового власника п. Пінчука. Таким чином Бакай позбувся пакету акцій телеканалу і ICTV перейшло до Пінчука, дякуючи Плаксюку.
Бывший ICTV-Вишник
5138 дн. тому
"...в 1997-2000 рр. - генерального директора Міжнародної комерційної телерадіокомпанії ICTV." ЛЮДИ! Те, кто в те годы работал на ICTV (я в том числе), вспоминают те годы с УЖАСОМ! Именно с приходом Плаксюка канал начал разваливаться, нам задерживали зарплату почти на ГОД! А потом ICTV продали за копейки! Современное ICTV почти ничего общего с ICTV конца 90-х не имеет. Потому что в конце 90-х (напоминаю: под чутким руководством г-на Плаксюка), когда канал целенаправленно развалали и удешевили, большинство штатных сотрудников заставили уволиться "по собственному", чтоб даже выходное пособие не платить. И ЭТОТ человек, по-вашему, спасёт Украинское телевидение?
Михасьо
5138 дн. тому
Дуже правильне призначення !!! Тепер порядок буде на Державному ТВ, і з аРфушем буде крапку поставлено. Скільки можна терпіти цей "ліванський Позор" ?!!! Розбудовувати країну повинні Патріоти !!!
Глядач
5138 дн. тому
З усіх останніх призначень нової влади це - найбільш логічне і закономірне.
abricos76
5138 дн. тому
Розумне рішення: патріота, Українця, фахівця. Бажаємо здоров'я та успіхів на ниві служіння українському народу!
Микола
5138 дн. тому
НАРЕШТІ В ДЕРЖТЕЛЕРАДІО ПРИЙДУТЬ СПРАВЖНІ СПЕЦІОЛІСТИ, ВИСОКОФАХОВІ ЖУРНАЛІСТИ,ЗНАВЦІ СПРАВИ.
Макаров
5138 дн. тому
Крутой ход. Неужели у власти наконец то разум возобладал. Он всех инВалидов быстренько вылечит
Klaus
5138 дн. тому
Пепел Кулика стучит в наши сердца... Наконец-то прийдет настоящий, прогрессивно мыслящий и опытный реформатор, и государственное телевидение, радио и пресса получат новый мощный импульс для всепобеждающего ускорения и перестройки во благо строительства развитого демократического общества!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду