Василя Шевченка не звільнили з Держкомтелерадіо, а відправили у відставку, зберігши зарплату

26 Березня 2010
17710
26 Березня 2010
17:11

Василя Шевченка не звільнили з Держкомтелерадіо, а відправили у відставку, зберігши зарплату

17710
Василя Шевченка не звільнили з Держкомтелерадіо, а відправили у відставку, зберігши зарплату

Василь Шевченко не звільнився з посади заступника голови Державного комітету телебачення та радіомовлення, а пішов у відставку. Про це йдеться в урядовому розпорядженні № 658 від 24 березня.

 

Як зазначено в документі, уряд приймає відставку пана Шевченка відповідно до абзацу 2 ч. 2 ст. 31 закону «Про державну службу». Тобто підставою для відставки стала принципова незгода держслужбовця з рішенням державного органу чи посадової особи, а також етичні перешкоди для перебування на державній службі.

 

Відставка відрізняється від звільнення тим, що за держслужбовцем, який не досяг пенсійного віку, але має страховий стаж не менше 25 років для чоловіків або 20 років для жінок і відпрацював на посадах першої чи другої категорії не менше п'яти років, зберігається зарплата. Зокрема, йому виплачується щомісячно 85% його посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та за вислугу років до досягнення пенсійного віку. При досягненні пенсійного віку призначається пенсія як державному службовцю.

 

У відставку можуть іти лише держслужбовці першої та другої категорії. У разі відмови у відставці держслужбовець має право на звільнення.

 

Як повідомляла ТК, Кабінет Міністрів України на засіданні 24 березня звільнив двох заступників голови Державного комітету телебачення та радіомовлення - Миколу Білоуса і Василя Шевченка, та призначив заступником Дмитра Кравченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду