Суд у справі Понеділка й Лебедєвої знову перенесли

26 Березня 2010
23056
26 Березня 2010
10:40

Суд у справі Понеділка й Лебедєвої знову перенесли

23056
Суд у справі Понеділка й Лебедєвої знову перенесли

Розгляд справи за позовом ТОВ «ТРК "Музика ТВ"» (телеканал Enter Music, група «Інтер») до Національної ради з питань телебачення й радіомовлення щодо повноважень Віктора Понеділка й Тетяни Лебедєвої, призначений на 26 березня, не відбувся. Як повідомила ТК Тетяна Лебедєва, суддя захворів і розгляд перенесений на невизначений термін.

 

У суді група «Інтер» вимагає від Національної ради звільнити Тетяну Лебедєву та Віктора Понеділка з посад членів Нацради, оскільки термін їхніх повноважень уже сплив. Через цей позов фактично заблокована діяльність Нацради, оскільки ухвалою на його забезпечення суд заборонив обом членам брати участь у засіданнях регуляторного органу.

 

За словами Віктора Понеділка, справа розглядається в Окружному адміністративному суді Київської області, а не міста Києва, оскільки позивач (ТРК «Музика ТВ») вказав своєю юридичною адресою: Київська область, смт Баришівка, вул. Радянська, 17-а, хоча в ліцензійних документах телеканалу зазначено: Київ, вул. Дмитрівська, 30.

 

Перший розгляд справи був призначений на 10 березня. «Суддя Балаклицький тоді не з'явився, і я написав скаргу з проханням забезпечити явку судді. Після цього за справу взявся голова суду. 24 березня він переніс розгляд справи, оскільки позивач захотів щось уточнити. Сьогодні суддя не прийшов, тому що захворів», - розповів Віктор Понеділко.

 

Як повідомляла ТК, 24 лютого Національна рада отримала постанову про відкриття виконавчого провадження, винесену у зв'язку з ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 23 лютого 2010 року, прийнятою на забезпечення позову компанії «Музика ТВ» (група «Інтер»). Згідно з документом, Тетяні Лебедєвій і Віктору Понеділку заборонено здійснювати повноваження члена Нацради, брати участь у засіданнях Нацради і підписувати документи та вчиняти будь-які дії від імені Нацради до набрання рішення у даній адміністративній справі законної сили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23056
Читайте також
16.04.2010 11:23
Мустафа Найем, «Українська правда»
35 739
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду