Томенко: «Інтер»-експансія набуває загрозливих форм

25 Березня 2010
19181
25 Березня 2010
18:45

Томенко: «Інтер»-експансія набуває загрозливих форм

19181
Томенко: «Інтер»-експансія набуває загрозливих форм

Першою небезпечною тенденцією в інформаційній сфері України після президентської виборчої кампанії заступник голови Верховної Ради Микола Томенко назвав процес монополізації телевізійного та рекламного ринку в руках одного фінансово-політичного угрупування. Про це він сказав в інтерв'ю газеті «Вечірні вісті», повідомляє сайт БЮТ.

 

«Ця так звана "Інтер"-експансія набуває загрозливих форм», - наголосив він.

 

Прикладом такої тенденції він вважає фактичне звільнення двох членів Нацради судовим рішенням за позовом одного з каналів групи «Інтер», що призвело до блокування діяльності Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Також це кадрові призначення на Першому національному, що, за його словами, фактично роблять рекламну діяльність державного каналу складовою комерційного пулу групи каналу «Інтер». І, зрештою, це завершення процедури знищення спортивного каналу «Мегаспорт» та перетворення його в канал ігор «Мега».

 

«Останнє особливо актуально в контексті заяв нинішньої влади, що перед "Євро - 2012" Україна мусила би мати спортивний канал», - додав він.

 

Однак найнебезпечнішим Микола Томенко вважає «активне втручання СБУ в діяльність Нацради з питань телебачення та радіомовлення».

 

Микола Томенко наголосив, що за інформацією, яка обговорюється в медіасередовищі, фінансово-політична група довкола каналу «Інтер» намагається впливати й на інші канали в Україні.

 

Микола Томенко висловився за необхідність якнайшвидше та на професійній основі сформувати новий склад Національної ради з питань телебачення та радіомовлення за квотою Верховної Ради, визначитися з керівництвом Комітету з питань свободи слова та інформації ВР, «який, зрозуміло, мусив би очолювати представник опозиції» та «зупинити небезпечну тенденцію наступу на свободу слова, що спостерігається останнім часом».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19181
Читайте також
16.04.2010 11:23
Мустафа Найем, «Українська правда»
35 729
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
5116 дн. тому
Весной психические болезни обостряются. Особенно шизофрения наложенная на манию преследования... Всякие ужасы и угрозы мерещатся... Экспансия "Интера", нашествие пришельцев... :))
Алегарф
5117 дн. тому
А чего это про "тушки" нигде не ввернул. А если серьёзно, то сами же завалили Мегаспорт, не дали нормально показать Олимпиаду в Пекине (при этом блестяще изуродовав её при помощи одного из каналов, подвластных мировому правительству, под названием УТЭОДЫН), а он в расчёте на освещение подобных мероприятий и создавался, был бы вам щас "загальнодоступний спортивний канал".
134
5117 дн. тому
А может на МЕГА будет президетский канал
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду