Арфуш: Дискваліфікація Альоші на «Євробаченні» – фантазія Лазаровича

21 Березня 2010
33000
21 Березня 2010
16:27

Арфуш: Дискваліфікація Альоші на «Євробаченні» – фантазія Лазаровича

33000
Арфуш: Дискваліфікація Альоші на «Євробаченні» – фантазія Лазаровича

Заступник генерального директора Національної телекомпанії України, член журі українського відбору на «Євробачення - 2010» Валід Арфуш спростував інформацію про дискваліфікацію співачки Альоші, яка 20 березня була визнана переможцем національного відбору.

 

«Я взагалі про це не чув. Журі нікого не дискваліфіковувало. Ми такого рішення не прийняли і не плануємо приймати», - сказав він у відповідь на запитання «Детектор медіа» про дискваліфікацію.

 

За інформацією джерел «Детектор медіа» на НТКУ, сьогодні, 21 березня, переможницю українського відбору Альошу було дискваліфіковано, а члени журі та оргкомітет вирішували, хто представлятиме Україну на «Євробаченні» замість неї. Причиною дискваліфікації нібито став плагіат: пісня To Be Free Альоші надто подібна до пісні Knock Me Out американських співачок Лінди Перрі та Ґрейс Слік.

 

За словами Арфуша, чутки про дискваліфікацію ініційовані учасником відбіркового туру Василем Лазаровичем, який спершу мав представляти Україну на «Євробаченні», але згодом став лише одним з учасників відбору, де посів сьоме місце.

 

«Дискваліфікація - це чиста фантазія Лазаровича. Він сам мені телефонував зранку і сказав: "Я все-таки хочу вести з тобою переговори, щоб я поїхав на "Євробачення". Я кажу, що не хочу ніяких переговорів, тоді він каже: "Добре, або я зараз піднімаю шум в усій пресі й починаю копати під цю співачку, казати, що її дискваліфікували, що її пісня неоригінальна, або ви мене відправляєте на "Євробачення". Я відповів, що це неможливо, і це його проблема. Нехай він робить, що хоче», - розповів «Детектор медіа» Валід Арфуш.

 

Він наголосив, що рішення про дискваліфікацію може приймати президент НТКУ або організатори «Євробачення». «У нас поки немає підстав. Нам сказали, що пісня Альоші може бути схожа на іншу пісню, ми перевірили: якийсь збіг є, але це не копія. Як і багато пісень у чомусь подібні. Тому юристи дали висновок, що в цьому проблеми немає. На жаль, Лазарович дає нам працювати в неділю. Тим не менш, ми поки бачимо, що ситуація нормальна, все під контролем», - зазначив Арфуш, таким чином підтвердивши інформацію, що організатори все ж таки вивчали це питання.

 

«Нам дуже шкода, що не пройшов Лазарович, але треба вміти програвати. Хоча його можна зрозуміти, він дуже незадоволений», - додав він.

 

Також Валід Арфуш підкреслив: якщо щодо переможниці будуть можливі ускладнення, то оргкомітет захищатиметься й «триматиме лінію честі». Адже найголовніше, на його думку, - це чесний вибір, який відбувся 20 березня.

 

Однак оргкомітет готовий переглянути рішення, якщо така вимога надійде від Європейської мовної спілки. «Якщо нам EBU щось скаже з цього приводу, попросить переглянути варіанти, тоді ми будемо про це думати. Але на даний момент ніякого рішення не було прийнято», - зауважив пан Арфуш.

 

Нині оргкомітет вирішує питання проведення прес-конференції сьогодні, 21 березня, або в понеділок, 22 березня. Оскільки неділя - вихідний день, схиляються до другого варіанту. «Поки ми не бачимо нагальної потреби в проведенні прес-конференції сьогодні», - додав заступник гендиректора НТКУ.

 

Як писала ТК, 20 березня переможцем українського відбору на міжнародний музичний конкурс «Євробачення - 2010» була визнана співачка Alyosha. Набравши найбільшу кількість голосів від глядачів і журі, вона представлятиме Україну на конкурсі, що проходитиме в Осло (Норвегія) у травні, з піснею To Be Free.

 

Раніше, як повідомляла ТК, 29 грудня 2009 року художня рада Національної телекомпанії України прийняла рішення, що на «Євробаченні - 2010» Україну представлятиме Василь Лазарович. Проти цього одразу виступив Новий канал, який наполягав на тому, що потрібно провести відбірковий тур і шляхом конкурсної боротьби визначити кращого претендента.

 

Після президентських виборів представники українського шоу-бізнесу та кількох телеканалів звернулися з листом до президента України Віктора Януковича з проханням розібратися в ситуації з відбором учасника «Євробачення - 2010».

 

17 березня новий керівник НТКУ Єгор Бенкендорф та організаційний комітет «Євробачення - 2010», головою якого є Ганна Герман, прийняли рішення про проведення нового національного відбору учасників для міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення - 2010» на майданчику «Савік Шустер студії» спільними зусиллями НТКУ, Нового каналу, ТРК «Україна» та «Савік Шустер студії».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33000
Читайте також
31.05.2010 20:22
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
18 871
20.05.2010 14:06
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
44 550
27.04.2010 09:11
Борис Бахтеев
, для «Детектор медіа»
27 011
22.03.2010 16:05
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
38 819
Коментарі
18
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василина
5078 дн. тому
Вчера смотрела я это ваше Евробачення. Одним словом - жаль что не Злату Огневич отправляли.
шосьтутнете
5143 дн. тому
Як на мене, треба бути дуже обмеженим в музиці, щоб не зрозуміти, що Злата Огневич і вокально і візуально, а її пісня інструментально були сильнішими за Альошу. Не знав до цього ані ту, ані іншу. Добре, нехай це справа смаку, не маю нічого проти Альоші. Дивує інше: чому наше високоповажне журі так і не назвало КІЛЬКІСТЬ СМС, відправлених за кожного учасника? Технічно це дуже просто: Укртелкомівський сервер видає цю інфу миттєво (згадайте прямоефірні проекти з дзвінками та смс!) - відбулася чергова кулуарність: двадцятка, десятка і т.д. Адже більшість з нас обурювала не сама постать Лазаровича, а кулуарність прийняття рішення про нього. Тут влаштували прямий ефір, ніби все чікі-піки, але результати в цифрах не оголосили! І ось чому: при наявності найменшої підстави судові позови стосувалися б саме Укртелекому, який ніби-то надав неправдиві цифри. Тут Укртелеком і здав би всіх з потрохами, бо це зовсім не його справа. І можливо, виявилося б, що кількість смс за кожного учасника була дещо іншою... Так вже було на "Танцях з зірками - 3", коли різниця саме в смс між Могилевською і Мрочеком в 300 тисяч не дозволила протягти до перемоги нашу приму. Ну якщо за Козловського, припустимо, було лише 20 смс і він не увійшов навіть до 20-ки, чому про це не сказати? За того - 20, за ту - 15000 і т.д. + голоси журі і нате вам результат. Я не вірю в абсолютну прозорість цього відбору, людям знову кинули кістку, аби заспокоїлися. І що дивує, більшість цю кістку смокче з задоволенням. Нехай собі їде Альоша, дай бог їй успіху. Але все більше людей з шоу-бізнесу натякають на те, що це запорізьке сімейство не один рік є наближеним до нашого крокодильчика - Г.Герман...
ogo
5147 дн. тому
В Україні як в Україні
Taras2010
5148 дн. тому
Пропонуювідправити Арфуша:йому по барабану, що в Альоші усі пісні крадені, йому буде по барабану,що над нами сміятиметься світ. То нехай вже світ посміється й над невігласом Арфушем.
Jack
5148 дн. тому
вижу Лузерович воду мутит, то кричит верните деньги за смс, то ему песня старая, то плагиат. я послушал - похоже на Knock Me Out, как песня из "17 мгновений весны" на песню из к.ф. "крестный отец" (История любви). Лузерович и Яринчич - едьте в свою Баню-Лужскую и организуйте там местное Евровиденье им. Лузеровича
gorodok
5148 дн. тому
Бачу вже пішов димний заслін!
ЗАПИТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В.Ф.ЯНУКОВИЧУ від колективу Національної телекомпанії
5148 дн. тому
Ілащук, Кобля, Чернюк, Р.Ткаченко,О.Загороднюк, М.Бондаренко, Г.Хоменко, Ю.Савостіна, Г. Бичок це адміністративне сміття, яке виплило на поверхню державної телекомпанії. Завелика честь про болото писати, але колектив НТКУ висловлює недовіру пристосуванцям «посадової манії». Хам-алкоголік-Ілащук- месія від любові до себе і грошей звільнений, але має сісти в тюрму. Матеріали в прокуратурі. А Кобля? Невже відкупиться, бо вкрав на телецентрі стільки-на всіх вистачить. Чернюк із радником Ілащука-Тарасом Ткаченко під анекдоти крали ноутбуки та брали «зелень» за графіку-джинсу, яку на державних посадах цілодобово клепали з графіками телекомпанії для продакшину Ілащука. А саме: на Вибори, для «Друзів» мін-ва транспорту та зв»язку і мін-ва культури, Автодилерів ( Кобля з Ілащуком взяли недавно джипи вартістю 500.000$ - кожен), для Інтернет-магазину (ліки, курорти).Список не повний.
ЗАПИТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В.Ф.ЯНУКОВИЧУ від колективу Національної телекомпанії.
5148 дн. тому
Ткаченко Руслан має розкрити карти, де є техніка, яку взяв на баланс НТКУ, а в телецентрі її нема? Скільки халтури на держслужбі продав його підрозділ Дмитренка і які мав відкати від сторонніх виробників Дитячого Євробачення, а ще за скільки купив собі диплом про вищу освіту? Ілащук заставляв робити сюжети в «Новинах» про Крим, не критикувати Л.Черновецького та Журавського, бо пробивав собі участки для будівництва на узбережжі моря та в Конча-Заспі. Похорон Загороднюк-«музикознавця бабла» з челюстями злодійки НТКУ буде за хабарі від фестивалів у Коктебелі, Артеку та «ліваки», які ніби до урочистих свят знімає у нічних клубах та відрядженнях ТО музичних програм. Бондаренко, підкилимова інтриганка, розвалила колектив громадського ТО заради брудних грошей та виборчих схем Рабіновича у програмах «Золота булава», «Персона grata» та власної тушки у кадрі «книга.ua». Чи не з тими «грошенятами» пов»язаний її скоропостижний вояж недавно за кордон - до банку? Такі керівники мають забути про…і готуватися до…
ЗАПИТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В.Ф.ЯНУКОВИЧУ від колективу Національної телекомпанії
5148 дн. тому
А радниця Хоменко та піарщиця Савостіна як «постельный персонал» нехай розкажуть, як «одним місцем» забивали стрілку в ресторанах і про відкати по 20.000$ за фотосесію «командира першої кнопки Ілащука», за сувеніри на Євробачення, за листи-гарантії Ілащука, підроблені Хоменко. А Г.Бичок-майстер ковбасного цеху, стала начальником планово-економічного відділу державного ТБ і навіть «засл.економістом України». Кажуть, вже здає схеми, щоб не сісти в тюрму.
valid likhuta
5148 дн. тому
а что значит поменять песню? Люди голосовали за песню а не за исполнителя .eurovision song contest-конкурс песни Верните народу деньги за sms
Настойчив
5148 дн. тому
Прохання до Телекритики. А можна репліки цього "пєрсонажа із нєумитим ліцом" давати мовою оригіналу. А то читаєшь репліки цього замгенеральногодіректора і сумно. А так хоч трохи гумору в житті буде.
Ontario
5148 дн. тому
Вже тільки по складу комісії відразу було видно що будуть мстити Лазаровичу і 7 місце цьому підтвердження.
Рада
5148 дн. тому
Молодець Арфуш!Захищайте Альошу - вона переможе!!!
Ісікава Lom'у
5148 дн. тому
Так, Злата була теж нівроку. Вокальними даними точно не поступається. Але пісня, як на мене, слабша, ніж у Альоші. Це ми зараз такі розумні, коли дізналися про плагіат. А виграй учора Злата, будьте певні, й у неї той плагіат відшукали б. Скажімо, мотив приспіву «Tiny Island» також викликає підозри - тільки ніяк не пригадаю, де я його вже чув.
Lom
5148 дн. тому
які ж все-таки пухнасті оті, що обрали замість найкращої - Злати Огневич, свою фаворитку. ще й агітували будучи в журі. яка ганьба! як соромно. але ото як обирають міс всяких мабуть так само люди з грошвою паскудять все до чого торкаються.
Ісікава Такубоку
5148 дн. тому
Тільки не треба сперечатись про смаки. Кого б не обрали, завжди будуть ображені й незгодні. І пісня, і виконання були як мінімум вельми пристойні. А от те, що акорди майже повністю виявилися "запозиченими", справді неприємно. До речі, вчора після відбору вирішив ознайомитися з творчістю Альоші детальніше і помітив ще один "баян" - в її пісні "Снег" чималий шмат малодії та тексту надто вже віддає "Earth song'ом" Майкла Джексона. Тоді я цьому особливого значення не надав - лишень доброзичливо звернув на це увагу в коменті на Youtube. Що ж, прикро. А вона мені була сподобалася. Навіть дуже. А тут ще з'ясувалося, що й пісня вже два роки, як доступна... Повний абзац! Пропоную не мучитись і послати до Осло Альошу з Васею дуетом! :-)
Вова
5148 дн. тому
Про те, що пісня Альоші нелегітимна написала вже найбільша голандська газета http://www.telegraaf.nl/prive/6341581/__Mogelijk_dis-_kwalificatie_Oekrane__.html?p=8,1 при чому вони абсолютно праві і справа не в плагіаті - пісня була доступна для прослуховування ще в 2008 році http://www.ourstage.com/tracks/CUJBWLEMNWQS-to-be-free - переконайтесь самі. Так що відразу викликає як Лазарович, так і бездарна гламурна пустота Арфуш
Mokridi
5148 дн. тому
Какое же Лазарович всё-таки гoвнo
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду