Cправу телекомпанії «Круг» розглядатимуть за присутності ЗМІ та з урахуванням контексту програми

19 Березня 2010
21005
19 Березня 2010
16:30

Cправу телекомпанії «Круг» розглядатимуть за присутності ЗМІ та з урахуванням контексту програми

21005
Cправу телекомпанії «Круг» розглядатимуть за присутності ЗМІ та з урахуванням контексту програми

Овідіопільський районний суд міста Одеси задовольнив клопотання журналіста телекомпанії «Круг» Дмитра Бакаєва щодо ходу обставин розгляду справи за позовом лідера партії «Родина», власника компанії «АТВ» Ігоря Маркова.   

 

Прецедентом стала програма «Що сіють вітер» («Сеющие ветер»), що вийшла в ефірі одеського телеканалу «Круг» у квітні 2009 року. Цього ж місяця пан Марков подав позов до суду, звинувативши журналіста у розповсюдженні недостовірної інформації.

 

«Програму присвячено розпалюванню міжнаціональної ворожнечі в Одесі. У ній наведено факти про те, що в нашому місті з`являються організовані бригади скінхедів, як проросійської, так і проукраїнської спрямованості. Зокрема, про те, що  фінансування такої молоді є шляхом прийти до влади завдяки можливості створювати резонансні конфлікти», - розповів у коментарях ТК пан Бакаєв.

 

Він підкреслив, що і досі не розуміє, у чому суть претензії:

 

«Я не знаю, що саме обурило пана Маркова. Він наполягає на спростуванні окремих тверджень, які виділено у розшифровці тексту програми. Мова йде про людей з оточення Ігоря Маркова, щодо яких вказано, за якими кримінальними статтями і коли вони притягувалися до відповідальності. Чого саме стосуються  претензії - чи зазначеної у програмі інформації, чи того факту, що названі люди входять до оточення пана Маркова -  поки що конкретного формулювання немає».

 

За словами журналіста,  розумінню суті справи перешкоджало те, що процес вівся у закритому режимі. Втім наступне засідання, що призначене на 23 квітня 2010 року, відбудеться вже  за присутност ЗМІ.

 

До цього часу суд брав до уваги окремі уривки випуску, вказані паном Марковим. Нині ж позов розглядатимуть у контексті всієї програми «Що сіють вітер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21005
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду