Єгора Бенкендорфа офіційно призначили президентом НТКУ (ОНОВЛЕНО)

17 Березня 2010
32531
17 Березня 2010
12:54

Єгора Бенкендорфа офіційно призначили президентом НТКУ (ОНОВЛЕНО)

32531
Єгора Бенкендорфа офіційно призначили президентом НТКУ (ОНОВЛЕНО)

Кабінет міністрів України призначив на посаду президента Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа. Про це повідомив віце-прем'єр міністр України Володимир Семиноженко.

 

Таке рішення було прийняте на засіданні Кабміну 17 березня.

 

Харктеризуючи кандидатуру Єгора Бенкендорфа, пан Семиноженко зазначив таке: «Це людина, яка зробила багато рейтингових програм, побувала у багатьох гарячих точках, яка давала рейтинг телеканалу "Інтер". Його досвід дуже потрібен для того, щоб підняти рівень цього каналу. Ви добре знаєте цю людину. Далі ми чекаємо від нього якості Першого національного каналу. Думаю, що реальні зміни, ми зможемо відчути принаймні через півроку. Це дуже складна робота, яка торкається не тільки структури каналу, а також якості програмного наповнення».

 

На уточнююче  запитання ТК - «Бенкендорфа призначено президентом чи виконувачем обов'язків?», віце-прем'єр відповів: «З минулого року існує рішення Конституційного Суду щодо призначення голови Національної телекомпанії, і відповідно до нової Конституції це має робити Кабінет Міністрів. Усі послідовності щодо відповідності Конституції і законодавства були дотримані». 

 

Водночас, кілька громадських організацій - Інститут медіа права, ГО «Детектор медіа» та Інститут масової інформації - виступили з заявою щодо неконституційності даного призначення.

 

Як вже повідомляла ТК, про узгодження його кандидатури 15 березня повідомила заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман. На думку Єгора Бенкендорфа, найпершим викликом для НТКУ є «нецільове використання грошей».  Також пан Бенкендорф планує переобрати учасника від України на «Євробачення».

 

За інформацією ТК, сьогодні о 15.00 має відбутись представлення нового керівника колективу НТКУ.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32531
Читайте також
19.03.2010 19:12
Петр Григоренко, «Комментарии»
34 963
19.03.2010 13:24
Валентина Самченко, «Україна молода»
35 856
18.03.2010 14:24
Александр Зворский, «Коммерсантъ-Украина»
34 806
17.03.2010 07:31
Отар Довженко
, Наталя Лигачова
116 000
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
друг
5124 дн. тому
Очень интересная биография. Егор - трудоголик и яркая личность. Может поделитесь эпизодами своей, товарищ Биограф. Небось змалку в уважаемой конторе штаны просиживали
Биограф
5125 дн. тому
ОФИЦИАЛЬНАЯ (!!!) БИОГРАФИЯ НОВОНАЗНАЧЕННОГО: Егор начал работать с 15 лет. В 1989 году он работал в Московском райгастрономторге Киева уборщиком, продавцом и свальщиком муки. Позже грузчиком в магазине "Гавана", единственном в Киеве магазине, где продавались кубинские сигары. В 1991 году Егор работал на лесоповале в поселке Анелин, Польша. Позже, вернувшись в Киев Егор Бенкендорф работал экспедитором ТМ «Березань» в городе Киеве и Киевской области. В 4 классе (1984) Егор увлекся петриковсковской росписью и получил диплом художника петриковской росписи в школе Украинского народного искусства. В 1992 году в США, в Бирмингеме, Алабама была организована выставка работ Егора. Со временем петриковская роспись стала приносить доход - в начале 90х Егор продавал собственноручно расписанные музыкальные инструменты в художественные салоны. Егор Бенкендорф договорился с Черниговской фабрикой музыкальных инструментов о росписи детских балалаек. Маленькие балалайки украшенные петриковской живописью стали "хитом" Андреевского спуска, сувенирного центра Киева того времени. По словам самого Егора, спрос на балалайки был настолько высоким, что иногда приходилось расписывать до 100 балалаек за одну ночь, что бы обеспечить сувенирные лавки товаром. Занимаясь торговлей сувенирами, Егор Бенкендорф был одним из первых, кто перевел этот бизнесс в легальное русло. В 1994 году его фирма «Оффертита» стала первой платить налоги и выпалчивать своим работниками «белую» зарплату. По словам коллег Егора, этот шаг "убил фарцу на Андреевском спуске". Вскоре весь сувенирный бизнес Андреевского спуска перешел в законный режим. Во время учебы в Киевском университета культуры Егор Бенкендорф работал администратором детского театра и организовал около 100 концертов в школах Киева.
Сансетка
5125 дн. тому
Потонет Егорушка в болоте. И не такие тонули.
одесситка
5125 дн. тому
Браво Егору! И успехов!!! А "оранжевые" с Ющ-ко во главе сделали всё, чтобы народ шарахался от украинской мови!
1
5125 дн. тому
АБЗАЦ! ТА КРАЩЕ ВСЕ ОБ"ЄДНАТИ В ГРУПУ "ПЕРВЫЙ ИНТЕРФИРТАШ"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду