ProUA виграв суд у «КоммерсантЪ-Украина»

15 Березня 2010
25238
15 Березня 2010
13:28

ProUA виграв суд у «КоммерсантЪ-Украина»

25238
ProUA виграв суд у «КоммерсантЪ-Украина»

12 березня Голосіївський районний суд м. Києва відмовив у позові ЗАТ «КоммерсантЪ-Украина» до головного редактора інтернет-видання ProUA Олексія Шалайського, ТОВ «Еволюшен Медіа» та ВАТ «Турбоатом», повідомляє ProUA.

 

«КоммерсантЪ» вимагав спростувати статтю ProUA «Повний Ъ», опубліковану 14 жовтня 2008 року, у якій процитували думку прес-служби ВАТ «Турбоатом» про те, що один з постійних коментаторів газети «КоммерсантЪ» – генеральний директор ЗАТ «Харьківавтоматика» Євген Кисіль – вигадана особа.

 

На думку представників «Коммерсанта», подібні твердження ображають ділову репутацію видання. Матеріальний позов було виставлено символічний: 1 грн з редактора proUA і 3 грн з ВАТ «Турбоатом».

 

За інформацією ProUA, після кількох судових засідань Голосіївський суд вирішив відмовити позивачеві. Протягом 10 днів видання може подати апеляцію.

 

Як повідомив ТК юрист видавничого дому «КоммерсантЪ-Украина» Олександр Войтов, повного рішення суду у нього ще немає.  «Нас мають ознайомити з ним  до 23 березня 2010 року. Лише після цього прийматимемо рішення щодо апеляційної скарги», - зазначив пан Войтов. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25238
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду