StarLight Sales невдоволений перекосом розміщень убік «1+1»

12 Березня 2010
13069
12 Березня 2010
18:00

StarLight Sales невдоволений перекосом розміщень убік «1+1»

13069
StarLight Sales невдоволений перекосом розміщень убік «1+1»

Сейлз-хаус телевізійного холдингу Віктора Пінчука StarLight Sales попередив рекламні агенції, що може позбавити їх конфігураційної знижки за випадки перекосу розміщень убік каналів групи «1+1». Відповідного листа він розіслав днями.

 

Нагадаємо, StarLightMedia та «1+1» цього року співпрацюють у продажах рекламного часу. StarLightMedia пропонує рекламодавцям повний, частковий або спільний з «1+1» ексклюзив в обмін на знижки до 30%. Спільний з «1+1» ексклюзив передбачає розміщення виходів таким чином, щоб 77% WGrp (рейтингів) припадало на холдинг, 23% - на «1+1». Знижка у цьому випадку формально складає 20%.

 

За результатами лютого деякі рекламодавці перевищили встановлений ліміт у 23%, що й викликало негативну реакцію сейлз-хаусу.

 

Проте агенції вважають цю реакцію не зовсім адекватною. «Перекіс був, але суто технічний і невеликий - на 5-6%. Стався він через складність точного прогнозування рейтингів - у когось вони впали, у когось виросли. І через випадки, коли дехто познімав розміщення, поки ми не погодили певні умови. А "1+1" не знімав», - пояснює представник великої агенції, що не побажав бути названим.

 

На його думку, два партнери могли врегулювати це питання між собою, а той факт, що один з них вдався до таких заходів, свідчить про можливе ускладнення стосунків між ними. На жаль, керівник департаменту продажів «1+1» Дмитро Лисицький відмовився від коментарів. Директор StarLight sales Андрій Партика вислухав питання, але запропонував ТК поспілкуватися наступного тижня.

 

Керівник сейлз-хаусу групи «Інтер» (яка до 2010 року продавала рекламу спільно з холдингом Пінчука) Олег Павленко вважає, що імовірність розриву кооперації двох телегруп висока.

 

«Це показовий момент, що свідчить про неповну врегульованість їх відносин. Працювати з "пінчуками" складно. Прагнення максимальної наживи, можливо, послугувало каталізатором погіршення відносин», - вважає він.

 

Нагадаємо, на початку лютого - після того, як було оголошено про зміну власників «1+1» - група «Інтер» звернулася до «1+1» з пропозицією об'єднатися у продажах реклами. Проте попередні власники каналу, які усе ще керують ним до завершення транзакції, відмовилися пристати на цю пропозицію, оскільки партнерство з StarLightMedia їх влаштовує більше.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду