GFK вимірюватиме рейтинги ОДТРК з квітня 2010 року

2 Березня 2010
23774
2 Березня 2010
17:32

GFK вимірюватиме рейтинги ОДТРК з квітня 2010 року

23774
GFK вимірюватиме рейтинги ОДТРК з квітня 2010 року

Із квітня 2010 року компанія GFK Ukraine розпочне вимірювання телеперегляду програм обласних державних телерадіокомпаній в єдиній телевізійній панелі. Про це повідомив в. о. голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко на підсумковій колегії, яка відбулася 2 березня.

 

Відтепер, оцінюючи роботу ОДТРК, Держкомтелерадіо застосовуватиме два критерії: рейтинг та ефективне використання бюджетних коштів. На думку Наливайка, це дасть змогу реально оцінити роботу обласних телерадіомовників. Як відомо, сьогодні в панелі GFK Ukraine з державних мовників представлений Перший національний канал.

 

Ця ініціатива Держкомтелерадіо сподобалася не всім представникам державних ТРК. Зокрема президент НТКУ Василь Ілащук звинуватив комерційні телеканали в тому, що вони «проплачують» свої рейтинги в GFK. «Ми провели розвідку боєм, знайшли людей, які працюють в GFK, і запитали, в чому полягає проблема. Нам відповіли, хто платить, той і замовляє музику. Нам порадили: або заходьте в нашу сім'ю офіційно - це буде дуже дорого коштувати, або можна ще платити неофіційно, хабарами, тоді ми вас іноді  підтягнемо до 4-5 місця», - сказав Ілащук. Він вважає, що працювати в цій системі смішно, і поцікавився, хіба вони допустять до «цього пирога» Перший національний і ОДТРК.

 

Як доказ Ілащук навів приклад: трансляція заключних матчів Чемпіонату Європи з футболу 2008 року на Першому мала рейтинг у 12 разів нижчий, ніж мильної опери на «1+1». «Скажіть, хіба це об'єктивне вимірювання?», - запитав президент НТКУ.

 

Про неефективність вимірювання GFK державних мовників говорили й інші учасники колегії, зокрема президент НРКУ Віктор Набруско.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23774
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Georg_Letoslov
5134 дн. тому
Необхідно прорахувати можливість власного дослідження силами НТКУ, кадрів вочевидь вистачає, що коштуватиме технічне оснащення? Можливо підключити соціологів?!
Oak
5139 дн. тому
Как можно измерять то, чего практически нет? Рейтинги ОДТРК ведь меньше чем особей занесенного в Красную книгу вида. ЗЫ. Ошибка измерения будет большой, так как рейтинг очень мал. Или надо выборку расширять. ЗЗЫ. Интересно, заставят ли г-на Илащука съесть его шляпу?
Таки да
5139 дн. тому
А что, копеечка к копеечке... (доли)))!
v
5140 дн. тому
рейтинги і ОДТРк)) - не смішіть мої шкарпетки
во даёт
5140 дн. тому
Я смотрю, Илащук на иск от gfk нарывается))) Идет с открытым забралом. Ну-ну...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду