Анджея Рибалта знову звільнили з посади директора Польського радіо

2 Березня 2010
8043
2 Березня 2010
14:17

Анджея Рибалта знову звільнили з посади директора Польського радіо

8043
Анджея Рибалта знову звільнили з посади директора Польського радіо

Керівництво Польського радіо знову звільнило Анджея Рибалта з посади директора Польського радіо для закордону, повідомляє сайт радіостанції.

 

Його колеги вже виступили з протестом щодо цього рішення. У розповсюдженій серед представників ЗМІ заяві журналісти зазначили:

 

«Пан Анджей Рибалт став директором Польського радіо для закордону не шляхом політичної номінації, він з нашого колективу і тому, як ніхто інший, знає потреби Польського радіо для закордону та наших слухачів. Завдяки його копітким старанням наше радіо стало впливовим інформаційним засобом, особливо, щодо східних сусідів держави. І це, безперечно, значною мірою сприяє розвиткові польської політики на Сході». 

 

Пан Рибалт своє звільнення коментує неохоче: «Мене поставили до відома щодо відкликання з посади. Відповідаючи на запитання щодо причин, керівництво зазначило, що втратило до мене довіру».

 

Самі журналісти Польського радіо переконані: головним мотивом відкликання Рибалта було те, що він приділяв значну увагу розвитку радіостанції в Україні, Білорусі та Росії. Нині розвиток цих проектів під питанням. Своїм рішенням керівництво радіостанції вже відмінило програми Польського радіо в Росії і Латвії. Крім того, в компанії очікують на скорочення працівників.

 

Анджей Рибалт працює на Польському радіо від 1994 року. У 2009 змушений був написати заяву про своє звільнення. Як повідомляла «Детектор медіа», вплив на його рішення мав лист від єврейської редакції PRdZ до найавторитетніших політиків країни. Автори листа зверталися до президента та прем'єра по допомогу у фінансуванні редакції. Їх запевнили, що програма кризової ощадливості стосувалася усіх редакцій, проте єврейська редакція не змогла з цим змиритися. Пізніше пана Рибалта знову поновили на посаді.

 

Місією Польського радіо для закордону є інформування щодо подій в Польщі, міжнародної політики країни та економічної діяльності. Фінансування здійснює Міністерство закордонних справ Польщі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8043
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду