ІТК хоче подати до суду на Мarketing Меdia Review через статтю про аудит панелі GFK

26 Лютого 2010
20418
26 Лютого 2010
17:19

ІТК хоче подати до суду на Мarketing Меdia Review через статтю про аудит панелі GFK

20418
ІТК хоче подати до суду на Мarketing Меdia Review через статтю про аудит панелі GFK

14 січня 2010 року Індустріальний телевізійний комітет подав позов про захист ділової репутації проти ТОВ «Видавництво "Економіка"» з вимогою спростування недостовірної інформації, опублікованої 2 жовтня 2009 року у журналі Мarketing Меdia Review. Про це ІТК повідомив 25 лютого на власному сайті.

 

16 лютого 2010 року Господарський суд міста Києва виніс ухвалу про припинення провадження у справі, аргументуючи це тим, що спір не підлягає вирішенню в господарських судах України. Відтак, ІТК має намір подати позов до автора статті та видавця у суд загальної юрисдикції.

 

Приводом до позову стала стаття Наталі Грищук «Контрольная для GfK Ukraine» в №15-16 (83) журналу Мarketing Меdia Review про аудит телевізійної панелі (як повідомляла «Детектор медіа», 23 вересня ІТК ухвалив рішення про проведення такої перевірки). Комітет оскаржує зокрема твердження автора, що ІТК «зіткнувся з необхідністю перевірки системи безпеки і передачі даних дослідження через неодноразові скарги» (у статті ці слова викладені як цитата виконавчого директора ІТК Катерини Котенко).

 

Після виходу публікації ІТК і GfK Ukraine вимагали спростування від Мarketing Меdia Review. У коментарі інтернет-виданню «Мониторинг СМИ» Катерина Котенко зазначила, що в матеріалі містилися недостовірні відомості та її цитати, яких вона не надавала журналу взагалі. Натомість редакція журналу провела круглий стіл «Дослідження телевізійної панелі GFK Ukraine: запитання і відповіді», де запропонувала виступити ІТК і GfK Ukraine зі спростуванням, однак вони відмовилися брати в ньому участь.

 

Як уточнили «Детектор медіа» в GFK Ukraine, компанія не позиватиметься до Мarketing Меdia Review, оскільки не має для цього юридичних підстав на відміну від ІТК.

 

Піар-директор видавництва «Економіка» Віталій Максимов зазначив, що зможе коментувати позов у разі його появи, коли будуть зрозумілі мотиви і претензії ІТК. Він також пригадав, що редакція намагалася владнати непорозуміння з ІТК і GfK Ukraine і довести свою об'єктивність, але це не вдалося. «Мarketing Меdia Review пише про цей ринок і намагається розкривати проблеми, які не завжди приємні для всіх учасників. Буде позов - будемо розбиратися», - резюмував він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20418
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5144 дн. тому
ИТК бы лучше занялась бревном в собственном глазу - когда прекратится размещение прямо и недвусмысленно запрещенной рекламы о зубной пасте (практически все бренды) и шампунях (разные бренды), где используются выражения "асоціація професійних... рекомендує", а также с использованием настоящих или сымитированных врачей в белых халатах? Или возьмем ограничение по поводу концентрации медиа в одних руках... Или вы ждете, когда любая иностранная медиа-группа через третье-лицо резидента Украины инициирует и выиграет суд против любого из каналов, разденет его до трусов, обанкротит, а потом снисходительно купит за символическую 1 грн.? Вы же должны защищать права участников своего Комитета, тем более тогда, когда у них самих такие тупые юристы с немощными мозгами. Ведь там никто не посмотрит, под каким номеров в Forbes или в рейтинге европейских миллионеров стоит папик того или другого канала.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду