«Союздрук» занепокоєний спробами київської влади демонтувати кіоск на Хрещатику

22 Лютого 2010
17211
22 Лютого 2010
17:12

«Союздрук» занепокоєний спробами київської влади демонтувати кіоск на Хрещатику

17211
«Союздрук» занепокоєний спробами київської влади демонтувати кіоск на Хрещатику

У суботу 20 лютого у Києві було здійснено спробу демонтувати кіоск «Союздруку», однієї з найбільших в Україні мереж роздрібного розповсюдження преси, по вул. Хрещатик, 29/1.

 

Як розповів «Телекритиці» заступник генерального директора «Союздруку» Олексій Бабанський, пізно ввечері 20 лютого до кіоску прибула бригада з демонтажу Управління контролю за благоустроєм м. Києва. На руках вона мала припис з вимогою показати дозвільну документацію на розташування кіоску або демонтувати його.

 

«Також вони мали рішення комісії при цьому ж управлінні, яким було затверджено адреси малих архітектурних форм, що підлягають демонтажу, у тому числі цього кіоску на Хрещатику. Підігнали кран, підігнали техніку. Але ми не дали здійснити вивіз, викликали міліцію. До речі, поряд розташовувався кіоск з продажу театральних білетів, що належав громаді Києва, тобто перебував у комунальній власності, так от його усе-таки знеструмили і у неділю вивезли», - повідомив пан Бабанський.   

 

За його словами, юридична причина спроби демонтажу полягає у відсутності дозволу на розташування МАФ (малої архітектурної форми): «Відповідно до Земельного кодексу, будь-яка архітектурна форма має право перебувати на певній ділянці, якщо вона має договір оренди або якщо ця ділянка перебуває у власності власника АФ. Але договори оренди наразі не укладаються. Натомість адміністрація міста впровадила положення, яке вимагає надання дозволів на розміщення МАФ. Хоча цей дозвіл жодним чином не передбачений законодавством. Від кожного власника вимагають отримати цей дозвіл, заплатити за нього, а потім додатково щомісяця платити за моніторинг цього МАФу на предмет законності його роботи. Плата становить від 500 грн до 3000-4000 грн.

 

Хоча це значні кошти для такого малорентабельного бізнесу, як продаж преси, ми пішли на це, подали документацію на ці дозволи. Ще три місяці назад ми подали заявку. Нам надіслали листа, у якому сказано, що до 23.10.2009 нам цей дозвіл видадуть, але досі не дали. Оскільки в нас дуже багато кіосків, управління не може впоратись з видачею дозволів.

 

Тобто ми зі свого боку все зробили - подали заявку, заплатили, але кулуарно якась комісія приймає рішення про демонтаж».

 

ТК готова опублікувати точку зору КМДА на цю ситуацію та надіслала відповідний запит до її прес-служби.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду