Експерти: під час останніх виборів з`явились «чорні списки» журналістів

19 Лютого 2010
10457
19 Лютого 2010
19:51

Експерти: під час останніх виборів з`явились «чорні списки» журналістів

10457
Експерти: під час останніх виборів з`явились «чорні списки» журналістів

Нове явище даної виборчої кампанії - поява «чорних списків» журналістів, яких не запрошували до публічних дискусій з лідерами перегонів. Це відзначив Олег Рибачук, директор Євроатлантичного університету, глава наглядової ради Фундації «Суспільність», керівник кампанії «Новий громадянин» під час круглого столу «Українські медіа: вибори 2010 та життя після них», організованого Інститутом масової інфомрації в агенції «Укрінформ».

 

Модератор, директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, назвала кілька негативних тенденцій, щос тали помітними у роботі ЗМІ під час виборів. Йдеться, зокрема, про виразно «інструментальний» характер українських ЗМІ, роздробленість журналістської спільноти, монополізацію левової частки медіа-маси в руках кількох олігархів. 

 

Тарас Петрів, президент Фундації «Суспільність», голова Нацкомісії з утвердження свободи слова при президентові України, заявив, що хоча стан свободи слова в Україні значно покращився у порівнянні з минулими виборами президента, проте політики все ж «розбещували» пресу й схиляли її до ретрансляції власних меседжів.

 

Заклики до журналістів, спрямовані проти джинси та самоцензури, озвучили  Костянтин Квурт, голова правління МГО «Інтерньюз-Україна», та Юрій Луканов, голова Київської незалежної медіа-профспілки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10457
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду