У справі щодо загибелі Ігоря Пелиха допитали свідків

19 Лютого 2010
19420
19 Лютого 2010
18:51

У справі щодо загибелі Ігоря Пелиха допитали свідків

19420
У справі щодо загибелі Ігоря Пелиха допитали свідків

19 лютого  у Шевченківському суді  міста Києва допитували свідків у справі щодо загибелі журналіста Ігоря Пелиха. Слухає справу суддя Наталія Марчук.

 

Як вже повідомляла ТК,  у цій справі  обвинувачується водій автомобіля, в якому загинув журналіст, Олег Кирилов. Обвинувачення висунуто за статтею 286, частина 3 Кримінального кодексу України, яка передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років  із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років, та за статтею 135, частина 1 (ненадання допомоги постраждалим).

 

Адвокат Інни Ісікової, постраждалої у цій аварії, Володимир Несторович заявив цивільний позов про відшкодування матеріальної шкоди в розмірі 200 тис. грн. та моральної шкоди 720 тис. грн.

 

За словами  іншого представника  Інни Ісікової, Валерія Леськова, позов умотивований тим, що Олег Кирилов керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, втік з місця події, переховувався від слідства у перші чотири дні після ДТП з метою вивільнення з організму слідів вживання алкоголю.

 

«Він залишив помираючу та благаючу про допомогу Інну Ісікову в безпорадному стані, вона внаслідок ДТП отримала важкі травми. Також позов мотивується грубим порушенням підсудним Кириловим О.В. правил дорожнього руху (швидкість в момент ДТП становила близько 180 км/год.), фальсифікацією медичної документації про захворювання Кирилова О.В. на епілепсію», - зазначив він.

 

За словами пана Леськова, в наступному засіданні цивільний позов буде уточнено в частині стягнення матеріальної шкоди на підставі документів про витрати на лікування на суму 144 тис. грн.

 

У коментарях ТК Валентина Теліченко, адвокат  родини Олександри Грінченко, яка разом із Ігорем Пелихом загинула в автокатастрофі, зазначила, що у  її позовних вимогах ідеться про відшкодування шкоди, завданої втратою годувальника: «Олександра Грінченко - єдина донька у своєї мами  і має 4-річного сина».

 

Попри те, що була студенткою медичного вишу, сказала адвокат, Олександра Грінченко працювала ще й журналісткою на «Міст-ТБ». Також, за словами захисника,  син  загиблої  Олександри має хронічну хворобу, а лікування потребує додаткових коштів.

 

Також у позові представників родини Грінченко йдеться про відшкодування моральної шкоди, однак розмір компенсації ще не визначено. Щоправда, як уточнила пані Теліченко, представники обвинуваченого пропонували компенсацію, але «це такі  загальні кошти, які не порівняти з тією шкодою, що спричинила загибель Олександри».

 

Під час розгляду справи в якості свідка було допитано Маріанну Гурієву, подругу постраждалої, яка  ввечері напередодні аварії  прийшла у дискоклуб разом із Інною Ісіковою та Олександрою Грінченко. Дівчина розказала,  що в цей вечір Олег Кирилов пив енергетичні напої, змішані з горілкою, та курив кальян. На уточнююче запитання самого підсудного «Як ви визначили, що я пив Red Bull з горілкою?», Маріанна Гурієва наголосила, що сиділа з ним поруч і бачила, як він розливав і пив ці напої.

 

Сергій Коротя, колишній співробітник продакшну «Роги та копита», який також того вечора певний час був разом із Ігорем Пелихом та Олегом Кириловим у клубі, не підтвердив того, що обвинувачений пив горілку, однак сказав, що той курив кальян.

 

Ще один свідок, Володимир Коротинський - водій, який проїжджав повз місце аварії й зупинився допомогти потерпілим, зазначив, що коли він витягав з машини постраждалу,   бачив, як один із пасажирів виліз із автівки з обличчям, забризканим кров'ю. На запитання щодо того, чи потрібна допомога, водій промовив щось незрозуміле і рушив у бік зупинки.

 

Володимир Блекота, друг та колега Олега Кирилова, розказав, що одразу після аварії обвинувачений прийшов до нього, він перебував у шоковому стані. Як свідчить Блекота, спершу Кирилов не міг розказати, що з ним сталось: «Лише пізніше він сказав, що розбив машину».

 

Суддя звернула увагу на відмінності показів свідків Короті й Блекоти у протоколах слідства та під час засідання.

 

 Наступне засідання суду відбудеться 15 квітня.

 

Адвокат обвинуваченого Кирилова Валерій Закрасняний від коментарів ТК відмовився .

 

Нагадаємо, Ігор Пелих загинув 8 травня в аварії у Києві. Разом із ним загинула студентка Олександра Грінченко; інша пасажирка, Інна Ісікова, потрапила до лікарні з тяжкими травмами. За словами керівника Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимира Поліщука, відповідно до результатів експертиз, проведених слідством, обвинувачений є психічно здоровим і може відповідати перед законом. Раніше Олег Кирилов стверджував, що аварія сталася через епілептичний напад і протягом місяця перебував у  лікарні імені Павлова на обстеженні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19420
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ангел
5174 дн. тому
Страна безрассудных идиотов. Что вы хотите от приплясывающих телемальчиков? Вот, деток (по возрасту невинных) действительно жаль.
Аліна
5175 дн. тому
Маліна...а за що ти судиш Ігоря?...він звичайна людина,як і ми всі...Невже Кірілова треба відпустити за те,що і його пасажири вживали алкоголь...на ньому відповідальність...він залишив сиротами 3 дітей і позбавив життя людини,яка найбільше заслуговувала на довголіття...Ви безсердечна людина,якщо не вважаєте смерть Ігоря злочином...Ваші слова-це жорстокість та байдужість...на жаль...За що Ви поливаєте брудом?таке життя...і хтось повинен заплатити за біль родичів,за біль тисяч телеглядачів,які любили Ігоря...Всі роблять помилки...але не всі-фатальні...Невже Ігор не заслуговує на пам'ять???Ми не маєм права судити його за особисте життя,але те,що він зробив для українського телебачення,пробачте,але забути неможливо....
Fisherman
5176 дн. тому
to Малина - Не говорите херню! Виноват всегда водитель, всегда. А тем более пьяный, пассажиры могут быть в каком угодно состоянии, хоть в отключке. Водитель должен быть трезв, он и только он несет ответственность за пассажиров. То что они сами виноваты в том что сели в машину, с пьяным водителем, это понятно. Но опять же виноват - водитель. А в каких грехах вы хотите что б его обвиняли?! На нем смерть, смерть 2-ух человек, и не важно, опять же, в каком они были состоянии. Я знал Кирилова лично, талантливый парень, с кучей идей, любящий свою работу, даже трудоголик в каком то плане. Чуть пижонистый, чуть понтовый, молодой одним словом. Мне жутко и страшно смотреть на эту всю ситуацию, что будет с этим человеком после. Но както забываем что мы все ходим под Богом и за ошибки надо отвечать и порой очень жестко. Не надо думать, что всё пройдет безнаказанно так же и перед законом. В этой ситуации поплатились все, одни за то что сели в машину с пьяным водителем, другой за то что сел за руль пьяным...
Малина
5176 дн. тому
Капецкакой-то! Я просто в шоке от нашего - самого гуманного суда в мире. Одного сделали героем на всю страну, а второго - просто демоном. Бред. Оба чувака были на весели - и Игорь тоже!!! Который почему-то разрешил пьяному другу сесть за руль. Почему же об этом никто не говорит? Смерть что, повод стать героем?? Или кто-то пытается отмыть чью-то репутацию?? Почему не обсуждается вопрос - в каком Игорь был состоянии. И почему вообще - барышни сели в машину - если видели - пьяного водителя! Мне очень хочется спросить родных этой пострадавшей, которая сидела в машине - она понимают, что сесть в машину к пьяному водителю - было сознательным решением дочери?? Она что, не видела что водитель пьян??? Или она сама была на веселе??? Картина маслом - чувачки веселились, сняли барышень в 5 утра на дороге. И теперь бедного водилу - которому думаю и так нелегко жить с таким кошмаром - обвиняют во всех смертных грехах. А все пытаются отмыть репутацию и про Игоря делают патриотические фильмы и называют улицы. Страна идиотов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду