Нацрада помітила іноземних громадян у передвиборному концерті Януковича

16 Лютого 2010
20892
16 Лютого 2010
13:11

Нацрада помітила іноземних громадян у передвиборному концерті Януковича

20892
Нацрада помітила іноземних громадян у передвиборному концерті Януковича

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розпочинає призначення позапланових перевірок та застосування за їх результатами санкцій до порушників за усіма зафіксованими ознаками порушень виборчого законодавства. Про це регуляторний орган повідомив Центральну виборчу комісію у своєму останньому листі.

 

Також Нацрада поінформувала ЦВК про дотримання мовниками виборчого законодавства в останній тиждень виборчої кампанії 2-6 лютого і в день виборів 7 лютого.

 

Нацрада констатувала, що обидва кандидати скористались ефірним часом на Першому національному каналі. Водночас кандидат на пост Віктор Янукович не взяв участь у теледебатах другого туру, що відбулись 1 лютого року о 20:00.

 

Як відзначила Нацрада, 5 лютого о 24:00 усі мовники припинили поширення політичної реклами й агітації за кошти держбюджету і виборчих фондів кандидатів.

        

Однак з 2 по 5 лютого мовники припустилися порушень:

 

1) відсутність ідентифікації політичної реклами чи агітації - в ефірі «Студії "1+1"» (упродовж 02-05.02.2010 блоки політичної реклами були означені лише на початку трансляції), рівненської ТРК «Рівне 1», Тернопільської ОДТРК;

 

2) ознаки політичної агітації в інформаційних програмах - в ефірі чернігівської ТРК «Дитинець», сімферопольської ТРК «Неаполь», ТРК «Чорноморська».

 

3) участь у передвиборній агітації осіб, які не є громадянами України - в ефірі Національної телекомпанії України (05.02.2010 о 20:00). Як відомо, в цей час на Першому каналі транслювався концерт на підтримку Віктора Януковича на Михайлівській площі.

 

6 лютого представник Національної ради у Дніпропетровській області Володимир Величко отримав скаргу народного депутата України Олега Царьова (фракція Партії регіонів) стосовно змісту фільму «Криминальная революция», що транслювався 5 лютого о 21:00 в ефірі Дніпропетровської ОДТРК.

 

8 лютого Національна рада отримала звернення громадянина Бойка С.В., переслане Святошинським РУГУ МВС України в м. Києві, щодо розповсюдження громадсько-політичної газети «Шевченківський вісник». «Проте розгляд питань, що стосуються друкованих ЗМІ, не належить до компетенції Національної ради. Звертаємо увагу, що ця скарга була надіслана для розгляду МВС України заступником голови Центральної виборчої комісії України Ж.Усенко-Чорною», - зазначає Нацрада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду