Національна асоціація рекламодавців США: телереклама втрачає ефективність

12 Лютого 2010
17865
12 Лютого 2010
17:09

Національна асоціація рекламодавців США: телереклама втрачає ефективність

17865
Національна асоціація рекламодавців США: телереклама втрачає ефективність

Американськы рекламодавці втрачають інтерес до телевізійної реклами. Про це свідчать дані дослідження Національної асоціації рекламодавців (Association of National Advertisers), пише Media Daily News.

 

Дослідження охопило 104 американських рекламодавів з 21 галузі промисловості, чиї сумарні надходження до бюджетів медіа становлять $14 більйонів. Серед них - Cisco Systems, GlaxoSmithKline, ING, Kraft, Marriott, State Farm та Clorox.

 

За даними опитування, 2010 року витратити бюджети на кампанії на ТБ планує 41% рекламодавців, і ці показники не надто відрізняються від торішніх. Та 2008 року йшлося про 68%, і така різниця дає підстави експертам робити висновки про спад телереклами.

 

Близько 62% опитаних засвідчили, що вплив телереклами стає меншим завдяки зростанню кількості інших рекламоносіїв. Майже всі рекламодавці переконані в необхідності вдосконалення вимірювання телеаудиторії. 82% респондентів висловили зацікавленість в індивідуальних замовленнях на вимірювання окремих рекламних роликів.

 

Знаковою тенденцією є зменшення песимістичних очікувань стосовно 30-секундних рекламних роликів. 19% опитаних припускають, що через 10 років вони відійдуть у минуле, тоді як минулого року про це сказали 28%.

 

Побажання точнішого потрапляння телероликів у цільову аудиторію висловили 78% рекламодавці, та лише 59% готові додатково за це заплатити. 80% учасників дослідження переконані у перспективності брендованого контенту*. 30% рекламодавців вбачають у цьому прийомі альтернативу 30-секундним роликам.

 

Соціальні мережі, інтернет- та контекстна реклама поступово перетягують бюджети телеканалів, як і решти ЗМІ. 77% опитаних засвідчили, що відмовилися від телереклами на користь соціальних мереж. 73% компаній планують скерувати кошти на інтернет-рекламу, 59% більше витрачатимуть на контекстну рекламу і 46% - на директ-маркетинг.

 

Брендований контент - рекламний прийом, що полягає у поєднані реклами бренду і розважального чи інформаційного контенту, при якому рекламна позначка не є очевидною. Таким чином стираються межі, що визначають категорії понять «реклама» і «розвага». Вперше прийом запровадили у 2001 році.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17865
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду