ІМІ: У пресі Львова кількість сумнівних матеріалів зменшилася вдвічі

7 Лютого 2010
11633
7 Лютого 2010
12:50

ІМІ: У пресі Львова кількість сумнівних матеріалів зменшилася вдвічі

11633
ІМІ: У пресі Львова кількість сумнівних матеріалів зменшилася вдвічі

Під час проведення моніторингу за січень 2010 року, виявлено 80 матеріалів з порушенням журналістських стандартів та 6 - з неналежним маркуванням. Про це свідчать результати моніторингу найрейтинговіших львівських друкованих ЗМІ, проведеного членами громадського об`єднання «Центр "Журналістський правозахист"» в партнерстві з Інститутом Масової Інформації з 1 по 30 січня 2010 року. У ролі експертів виступили політолог і та журналіст, екс-редактор газет «Поступ» і «Львівська газета» Анатолій Романюк.

 

- газета «Високий замок» - 8 - (П/Р), 6 - (Н/М) 



- газета «Експерес» - 4 (П/Р)



- газета «Суботня пошта» (з 1 січня 2010 - «Львівська пошта») - 22 (П/Р)  



- газета «Новий погляд» - 22 (П/Р)



- газета «Ратуша» - 16 (П/Р)

 

(П/Р) - прихована реклама

 

(Н/М) - неналежне маркування

 

«Очевидно, що після 7 лютого потік "джинси" у регіональних, в тому числі і львівських, ЗМІ не припиниться. Судячи з перебігу виборчої кампанії, нас чекає хвиля замовних матеріалів, не виключено - зі значно більш негативним навантаженням, ніж це було досі», - переконаний пан Онисько.

 

Моніторинг проводиться в рамках проекту «Моніторинг стандартів журналістики та покращення медіа грамотності громадян» за підтримки Інтерньюз Нетворк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11633
Читайте також
31.03.2010 07:00
Андрій Сайчук, ІМІ
33 480
14.01.2010 12:40
Інститут масової інформації
22 877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду