Нацрада збільшила ресурс «Волі» до 426 каналів

28 Січня 2010
19984
28 Січня 2010
11:20

Нацрада збільшила ресурс «Волі» до 426 каналів

19984
Нацрада збільшила ресурс «Волі» до 426 каналів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 січня переоформила ліцензію провайдера програмної послуги ТОВ «Воля-кабель» у зв'язку зі збільшенням ресурсу, кількості домогосподарств і кількості програм.

 

«Воля» збільшила кількість домогосподарств до 950 тисяч (раніше було 840 тисяч), ресурс багатоканальної телемережі (потенційну кількість програм, які може надавати абонентам) - до 426 (було 150), а кількість програм, які нині надає абонентам, - до 172 (було 150). За переоформлення ліцензії «Волі», відповідно до оновленої ст. 31 закону про телебачення і радіомовлення, мають нарахувати ліцензійний збір в розмірі п'яти неоподатковуваних мінімумів.

 

Заяву на переоформлення компанія подала ще в серпні 2009 року, однак питання переносилося. Як пояснив на брифінгу заступник голови Нацради Юрій Плаксюк, попередні норми законодавства не давали підстав до такого збільшення ресурсу, а нині ст. 31 дала такі можливості.

 

Як пояснили ТК в компанії «Воля» в реальності ресурс вдалося збільшити за рахунок того, що минулого року провели комплекс технічних робіт і фактично завершили заміну технології з аналогової  на цифрову, яка збільшує спроможність мережі у 3-5 разів.

 

Компанія планує розширювати перелік доступних для абонентів програм і сервісів, однак конкретних строків по доведенню їх кількості до 426 не встановлювала, оскільки це залежить від зростання попиту. «Крім того, на можливості такого вибору значно впливає і динаміка зростання  кількості телекомпаній, які вже мають право ретранслюватися або вже планують вийти на територію України, а також динаміка розвитку нових українських телепроектів», - пояснила керівник піар-відділу «Волі» Аліна Сігда.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19984
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антиволя
5200 дн. тому
Компания "Воля" - сборище жуликов, которые обкрадывают людей постоянно. И крадут не только деньги мошенническим путём (по поддельным квитанциям) , но и личное время и покой пользователей, не обеспечивая надлежащего сервиса.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду