Нацрада звільнила 19 представників у регіонах і затвердила щорічний звіт

20 Січня 2010
27649
20 Січня 2010
15:18

Нацрада звільнила 19 представників у регіонах і затвердила щорічний звіт

27649
Нацрада звільнила 19 представників у регіонах і затвердила щорічний звіт

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 січня ухвалила рішення звільнити 19 своїх представників у регіонах з 1 березня 2010 року та, відповідно, 2 березня оголосити конкурс на заміщення вакантних посад.

 

Звільнені представники:

Вінницька область - Мазурик Вадим Станіславович

Донецька область - Савельєв Сергій Вікторович

Житомирська область - Антонюк Сергій Миколайович

Закарпатська область - Кузьма Іван Васильович

Запорізька область - Кучугурний Володимир Юхимович

Івано-Франківська область - Турелик Володимир Володимирович

Кіровоградська область - Бакаленко Любов Яківна

Львівська область - Цеголко Петро Павлович

Одеська область - Салабай Олександр Васильович

Полтавська область - Миронович Лілія Миколаївна

Рівненська область - Тарасюк Дмитро Володимирович

Сумська область - Таранюк Микола Павлович

Тернопільська область - Зубик Михайло Васильович

Харківська область - Долбня Тетяна Олександрівна

Херсонська область - Радіонов Сергій Олександрович

Хмельницька область - Пенкальський Анатолій Петрович

Чернівецька область - Шегда Петро Петрович

Чернігівська область - Мельник Леонід Петрович

м. Севастополь - Сабельніков Ігор Борисович

 

Як пояснив в. о. голови Національної ради Андрій Мирошніченко, звільнені ті представники, у яких добігає кінця термін контракту. Були деякі розбіжності в термінах, однак Нацрада отримала роз'яснення Міністерства праці та соціальної політики та Головного управління державної служби щодо необхідності їхнього звільнення.

 

«Власне, висновки щодо їхньої компетенції будуть підведені під час конкурсу, у якому вони зможуть брати участь на рівні з іншими кандидатами», - сказав пан Мирошніченко, висловивши впевненість у тому, що більшість представників після конкурсу знову опиняться на своїх посадах.

 

Тим часом залишаються на своїх місцях представники у Волинській (Пасаман Микола Миколайович), Дніпропетровській (Величко Володимир Іванович), Луганській (Моклякова Ніна Іванівна), Миколаївській (Бондур Сергій Володимирович) областях, Києві та Київській області (Корж Олексій Анатолійович) і Автономній Республіці Крим (Іванець Андрій Валерійович). У Черкаській області представника немає, оскільки через судовий трудовий спір з попереднім представником, Нацрада не може оголосити конкурс на заміщення вакантної посади.

 

Перед тим як ухвалити рішення про звільнення представників, Нацрада затвердила їхні звіти за 2009 рік. Публічного слухання не було, однак згодом після остаточних редакторських правок Нацрада оприлюднить ці звіти. Як прокоментував на брифінгу Андрій Мирошніченко, цього року жодного звіту не «завертали» назад, що, на його думку, свідчить про зрілість і досвід регуляторного органу.

 

Іншим рішенням Національна рада затвердила свій звіт за 2009 рік, з яким виступатиме згодом перед президентом і Верховною Радою. «Нічого фантастичного в ньому немає, цього року звіт підготували вчасно, залишилися редакторські правки», - сказав пан Мирошніченко. Звіт має бути оприлюднений на сайті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27649
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
брокер
5206 дн. тому
А интересно, скока теперь будит стоить должность представныка?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду