Фото Обами використали в рекламі курток

9 Січня 2010
15103
9 Січня 2010
14:59

Фото Обами використали в рекламі курток

15103
Фото Обами використали в рекламі курток

Компанія Weatherproof використала у рекламі свого товару зображення президента Барака Обами, вдягнутого у куртку її виробництва. Зроблено це було без дозволу Білого дому, що викликало обурення адміністрації та підняло питання приватної власності.

 

Під час візиту до Китаю минулого листопада Обама відвідав велику Китайську стіну вдягнутий у жакет, компанія-виробник якого використала це на свою користь. Фотографію Обами, вдягнутого в теплу куртку, використали для реклами на Тайм-Сквер у центрі Нью-Йорка під гаслом «Стильний лідер».

 

Оскільки дозволу президента не було отримано, адміністрація США розкритикувала кампанію і нагадала, що Білий дім має правило, яке забороняє використовувати зображення чи навіть ім'я президента та його родини для реклами.

 

Тим часом президент компанії Фредді Столлмак (Freddie Stollmack), який раніше відмовлявся зняти згадану рекламу, повідомив, що готовий виконати прохання президентської адміністрації. Однак, за його словами, згортання кампанії та запуск нового рекламного проекту триватиме близько двох тижнів.

 

Раніше Фредді Столлмак в інтерв'ю ABC News заявляв, що не вбачає в рекламній кампанії нічого поганого.

 

Акція компанії Weatherproof - не перше несанкціоноване використання фотографій перших осіб США з рекламною метою. Нещодавно стало відомо, що організація «Люди за справедливе поводження з тваринами» без дозволу Білого дому використовує у своїх рекламних плакатах фото першої леді США Мішель Обами. При цьому, за словами представників організації, вони не планують ані знімати щити із зображенням дружини президента, ані змінювати дизайн реклами.

 

За матеріалами «Голосу Америки» та «Ленти.ру»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду