Вчинено напад на будинок автора карикатури на пророка Мухаммеда

2 Січня 2010
15084
2 Січня 2010
12:32

Вчинено напад на будинок автора карикатури на пророка Мухаммеда

15084
Вчинено напад на будинок автора карикатури на пророка Мухаммеда

У Данії вчинено спробу нападу на автора карикатури на пророка Мухаммеда художник Курт Вестергаард. Про це з посиланням на інформагентство AFP повідомляє інтернет-видання «Лента.ru».

 

74-літній карикатурист мешкає неподалік від міста Аарус. Увечері 1 січня троє чоловіків спробували  увірватися у будинок, коли він перебував удома. Спрацювала сигналізація. На місце інциденту відразу ж прибула поліція та відкрила вогонь. Одного з нападників, 27-річного чоловіка, поранено. Його доставили до лікарні. Двох спільників затримали.

 

Данським ЗМІ представники місцевої поліції факт нападу підтвердили, проте жодних подробиць не надали, пообіцявши повідомити їх в офіційній заяві пізніше.

 

Пан Вестергаард здобув популярність у вересні 2005 року, після того, як данська газета Jyllands-posten опублікувала серію його карикатур, серед яких було зображення пророка Мухаммеда в тюрбані у вигляді бомби. Роботи художника передрукували ряд видань, і вони викликали хвилю протестів в мусульманських країнах. Учасники акцій палили прапори Данії і чинили напади на посольства Данії.

 

На початку 2008 данська поліція затримала групу у складі п'яти осіб, яких підозрювали у спробі замаху на життя Курта Вестергаарда. Після цього понад десять данських газет на знак підтримки художника ще раз передрукували його скандальні карикатури.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.lenta.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15084
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду