Газета «Дело» відкидає звинувачення «Укравтодору» в непрофесіоналізмі

24 Грудня 2009
18563
24 Грудня 2009
13:40

Газета «Дело» відкидає звинувачення «Укравтодору» в непрофесіоналізмі

18563
Газета «Дело» відкидає звинувачення «Укравтодору» в непрофесіоналізмі

Газета «Дело» вважає звинувачення Державної служби автомобільних доріг України у непрофесіоналізмі та наданні неправдивої інформації спробою зняти з себе відповідальність. Про це йдеться на сайті «Дела».

 

Вчора «Дело» опублікувало оперативні дані щодо виконання плану з будівництва, ремонту та утримання доріг у січні-листопаді 2009 році у публікації -  «8 километрів дороги за рік» (№217 от 23.12.2009). Після цього на сайті служби автодоріг  з'явилось спростування цієї інформації.


Зокрема в заяві «Укравтодору» йдеться: «Інформація, надана у газетній статті, зокрема про те, що "7,8 км обошлись бюджету в 913,5 млн. грн." є результатом непрофесійно опрацьованих матеріалів стосовно діяльності "Укравтодору", які потрапили до редакції неофіційними каналами, що не відповідає реальному стану справ щодо виконаних  робіт у 2009 році, а також обсягу коштів, витрачених на їх виконання».

 

Також служба звертає увагу на те, що в кінці жовтня 2009 року у ЗМІ було оприлюднено дані щодо результатів діяльності «Укравтодору» за 10 місяців 2009 року, інформація яких абсолютно суперечить даним, наведеним у газеті «Дело».

 

Крім того, «Укравтодор» вимагає від редакції газети «Дело» опублікувати спростування цієї інформації,  а «у разі незгоди зробити це, залишає за собою право звернутися до суду із вимогою захисту своєї ділової репутації та примусового оприлюднення правдивих фактів».

 

У відповідь редакція газети «Дело» розповсюдила свою заяву, де наголосила, що  оперативні дані щодо виконання плану з будівництва, ремонту та утримання автодоріг у січні-листопаді 2009 року були отримані виданням  офіційним шляхом. А саме 16 грудня  видання направило журналістський запит «Укравтодору», і 18 грудня факсом отримала офіційну відповідь за підписом  заступника директора Департаменту фінансів та економічної політики служби О.М. Кожушка.
 

Також видання повідомляє, що вчора журналісти на прохання «Укравтодору» зустрілись з його керівником Володимиром Гуржусом, який, за інформацією «Дело», раніше відмовлявся коментувати скандальну інформацію,  і для повного та об'єктивного висвітлення проблеми опублікує його думку найближчим часом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18563
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лопух
5208 дн. тому
to Maxx: тю, таж виталик и так получает неплохо))
Геть корупцію
5208 дн. тому
Товарищу Гуржосу стоило бы вообще не рыпаться. Он уже провел в Кабмине прtсс-конференцию, где признал, что данные, опубликованные газетой, правильные. А все так плохо потому, что денег мало. Ну правильно на 8 км миллиард, вообще капля в море. Давай Юля еще больше. Коррупция - на лицо. И надо, чтобы журналисты не дали спустить это на тормоза. Отдельное спасибо автору материала.
Махх
5208 дн. тому
А чому немає думки по цьому питанню піарщика газети "Дело" Віталика Максимова? Навіщо залишати його без роботи?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду