Нацрада вдруге видала ліцензію «Донбастелесупутнику» (ОНОВЛЕНО)

16 Грудня 2009
19128
16 Грудня 2009
13:06

Нацрада вдруге видала ліцензію «Донбастелесупутнику» (ОНОВЛЕНО)

19128
Нацрада вдруге видала ліцензію «Донбастелесупутнику» (ОНОВЛЕНО)

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 16 грудня констатувала неможливість виконання судового рішення про видачу ліцензії провайдера програмної послуги «Донбастелесупутнику» у зв'язку з несплатою компанією ліцензійного збору та повторно ухвалила рішення про видачу ліцензії.

 

Нагадаємо, 22 липня Нацрада ухвалила рішення про виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 25 січня 2008 року у справі за позовом ТОВ «НВП "Донбастелесупутник"» проти Нацради. Згідно з рішенням суду Нацрада видала «Донбастелесупутнику» ліцензію провайдера програмної послуги.

 

Однак компанія не змогла у встановлені строки сплатити ліцензійний збір у розмірі близько 400 тисяч гривень. Відтак, регуляторний орган констатував неможливість виконання рішення суду та одноголосно ухвалив повторне рішення про видачу ліцензії. Як пояснила на брифінгу Тетяна Лебедєва, нова ліцензія видана відповідно до заяви компанії, а не судового припису, й ліцензійний збір для компанії буде суттєво меншим.

 

Як уже повідомляла ТК, після того, як Нацрада тричі відмовилася видати компанії ліцензію провайдера програмної послуги, «Донбастелесупутник» звернувся до Донецького адміністративного суду і виграв справу (25 січня 2008 року суд визнав протиправною бездіяльність Нацради), а 10 червня 2008 року Донецький апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу, якою залишив постанову суду першої інстанції в силі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19128
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду