Ющенко розкритикував Нацраду за беззубість

14 Грудня 2009
23677
14 Грудня 2009
14:51

Ющенко розкритикував Нацраду за беззубість

23677
Ющенко розкритикував Нацраду за беззубість

Активніше захищати засади свободи слова Національну раду з питань телебачення і радіомовлення закликав президент України Віктор Ющенко.

 

«Коли нарешті буде ефективний моніторинг? Коли нарешті ми побачимо національний інформаційний простір?», - звернувся він до представників Нацради під час наради за участі представників ОДТРК, НТКУ та НРКУ, Держкомтелерадіо, тема якої означена як «Роль ОДТРК в захисті свободи слова».

 

Пан Ющенко переконаний, що національний інформаційний простір не може відбутися без участі журналістів і українських телекомпаній, в яких монополія на слово. «Чим далі ми від політики, тим ближче ми до людей. Нація повинна розібратися, в чому суть президентської кампанії», - зауважив він.

 

Глава держави переконаний, що на формування націнформпростору працюють всього 2-3 компанії, решта ж підігрують політичним силам. Він підкреслив: його дивує, що провідні телекомпанії можуть годинами транслювати наради, показувати сюжети «про те, як привезли одну коробочку Таміфлю'».

 

«Доки Нацрада буде такою беззубою? Коли вона стане українською?» - запитав президент.

 

Канали, що не виконують умови ліцензії з мови, «яких не цікавить національна історія», він назвав яничарами. І закликав відомство до рішучих заходів: «Чому, коли порушується ліцензія, мовчить Нацрада? Чому, коли канал, який не поважає наших людей, Нацрада не викидає з інформаційного простору?».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23677
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
felixtv
5245 дн. тому
Украинскому президенту, которому осталось править в Украине всего-то несколько месяцев, пора бы уже начинать избавляться от "комплекса диктатора", который например был хорошо показан в фильме "Царь" с Мамоновым. Если Ющенко не успеет вылечиться, то мы все будем наблюдать совершенно другую интерпретацию душевного помешательства - наподобие, как в другом блистательном фильме про Ивана Грозного: "Иван Васильевич меняет профессию". Это будет анекдотичная история о том, как бывший президент Украины переквалифицируется в управдомы. На самом деле, нашего украинского "царя Ющенко" уже давно никто не боится. И президенту следует это понять ещё до тех пор, пока он находится у власти, иначе падать с этой вершины будет очень больно. Телеканал "АТВ" постоянно говорил что кампания по травле оппозиционных масс-медиа патронируется верховной украинской властью. Но мы не думали, что у Ющенко хватит совести открытым текстом потребовать усиления цензуры. Его заявление, озвученное прямо на собрании с вещателями - это небывалая наглость, недостойная европейского лидера, которым наш "гарант" очень хочет выглядеть в глазах международного сообщества. Но реализовать на практике эти бредовые галлюцинации президент уже не сможет: его опричники разбежались, последние сторонники находятся на грани предательства, а высокие покровители делают вид что не замечают прощальной агонии правящего режима. Ющенко нужно понять, что главная задача для него сейчас - подумать о себе, о сохранении собственного лица. Ему должно быть недосуг комментировать украинскую прессу. Ведь уже совсем скоро выборы, и шапка на воре вот-вот загорится. А пост президента займёт новый человек. И действительно, будет правильно, если президент, который не уважает наш язык и нашу историю, будет выброшен из политического пространства.
ото ж бо
5245 дн. тому
Представницю Інтера - найбільшого порушника мовного режиму - до Нацради! Давай, Головатенко, навчи їх всіх, "что по чем" и "кто кому доктор".
Otar Dovzhenko
5245 дн. тому
Вікторе Андрійовичу, запитайте, будь ласка, призначену Вами членкиню Національної ради, а донедавна представника топ-менеджменту групи "Інтер" пані Оксану Головатенко, чи скоро будуть повернуті до своїх мереж розповсюдження та ліцензійних умов телеканали К1 (нині "Мегаспорт") і "Мегаспорт" (нині К1)?
ого!
5245 дн. тому
За всю історію існування Нацради цей склад є найпатріотичнішим, надпроукраїнським. Гарант, нажаль, погано інформований.
alex08
5245 дн. тому
CENSORED через невідповідність темі публікації
КолективЛОДТРК
5245 дн. тому
Відкритий лист працівників ЛОДТРК без змін та без коментарів: "Шановна Юліє Володимирівно! Очільник державного підприємства пан Климович через вказівки підлеглим не лише гальмує висвітлення брутальних схем та оборудок в органах місцевого самоврядування, він і сам став їх безпосереднім учасником. Запропонувавши міській владі злочинний бартер – виготовлення та розміщення в ефірі ЛОДТРК потрібних міській раді програм взамін за нерухомість у центрі міста – пан Климович домігся незаконного передання в оренду ЛОДТРК так званого Будинку радіо, що знаходиться по вул.Княза Романа. Вартість оренди – 1 гривня, а її термін – 49 років. Частину цього будинку Климович одразу ж передав в оренду комерційній структурі, що належить його сину Ярославу Ярославовичу Климовичу. Цій же структурі гендиректор ЛОДТРК передав у довготермінову оренду з правом приватизації адміністративну будівлю площею 600 квадратних метрів, що знаходиться за адресою Високий Замок,4 і перебуває на балансі ЛОДТРК. Будинок уже реставровано і розпочато процес здійснення приватизації. Але у разі необхідності чесні працівники телерадіокомпанії готові дати правдиві свідчення компетентним органам. З повагою і надією на чесне розслідування злочинної діяльності гендиректора ЛОДТРК Ярослава Климовича Трудовий колектив Львівської державної телерадіокомпанії».
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду