Експерти: Агітаційний фільм Гриценка «Ворог їхньої держави» не порушує закон

11 Грудня 2009
12975
11 Грудня 2009
16:36

Експерти: Агітаційний фільм Гриценка «Ворог їхньої держави» не порушує закон

12975
Експерти: Агітаційний фільм Гриценка «Ворог їхньої держави» не порушує закон

Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів вважає, що відеофільм «Ворог їхньої держави», хронометражем 10 хвилин, поданий кандидатом на пост Президента України Анатолієм Гриценком для проведення передвиборної агітації у відповідності до Закону України «Про вибори Президента України» за кошти Державного бюджету, може транслюватися в ефірі.

 

До такого висновку дійшла експертна рада на чолі з головою Асоціації медіаюристів Тетяною Котюжинською, після розгляду питання на запит Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії.

 

Експерти вважають, що фільм не містить закликів до ліквідації незалежності України,  зміни конституційного ладу насильницьким шляхом,  порушення  суверенітету і територіальної цілісності  держави (тобто не порушує п. 3 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України»), а також не містить завідомо неправдивих відомостей про кандидатів на пост Президента України (п. 5 статті 64).

 

«Інформація, яка міститься у фільмі, є критичною оцінкою дій вищих посадових осіб, неодноразово поширювалася безпосередньо Гриценком А.С. та іншими засобами масової інформації, починаючи з 2006 року і досі ніким не була оскаржена», - ідеться у висновку експертів.

 

Повністю з текстом експертного висновку можна ознайомитися тут.

 

Сьогодні фільм «Ворог їхньої держави» транслюватиме Перший національний у блоці політичної агітації кандидата у Президенти Анатолія Гриценка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12975
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Guest
5238 дн. тому
Читайте закон про вибори в частині відповідальності ТРО.
Бромчик
5239 дн. тому
А смысл этой экспертизы? Чтобы фильм запретить?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду