Суд скасував ухвалу щодо заборони ТВі транслювати серіали компанії Гусинського

3 Грудня 2009
21958
3 Грудня 2009
18:30

Суд скасував ухвалу щодо заборони ТВі транслювати серіали компанії Гусинського

21958
Суд скасував ухвалу щодо заборони ТВі транслювати серіали компанії Гусинського

Господарський суд міста Києва своєю ухвалою від 3 грудня задовольнив  заяву ТОВ «ТелеРадіоСвіт» (канал ТВі) щодо скасування заборони трансляції серіалів, права на які обстоює New Media Distribution Company (NMDC), що пов'язана з бізнесменом Володимиром Гусинським. Про це повідомляє прес-служба ТВі.

 

ТВі звернувся до суду з проханням про відміну ухвали про заборону показу понад 100 серіалів. Підставою для скасування заборони, як ідеться в повідомленні каналу, є прокатні посвідчення на фільми, видані Міністерством культури України, а також довідка про перелік фільмів, які відповідачем не були придбані для показу. «А отже, до вирішення спору по суті підстави для забезпечення позову відпали», - йдеться в тексті судової ухвали.

 

Нагадаємо, 30 листопада Господарський суд міста Києва прийняв ухвалу для забезпечення позову компанії New Media Distribution Company (NMDC) проти ТОВ «Телекомпанії "ТелерадіоСвіт"» (телеканал ТВі). Згідно з документом, на час розгляду справи по суті ТВі заборонено транслювати  понад 100 серіалів, правами на  які володіє позивач.

 

У коментарях ТК генеральний продюсер ТВі Сергій Дем'янчук наголосив на тому, що 27 серіалів з переліку наданого позивачем канал не купував і не планував показувати. Зокрема це фільми, «День народження Буржуя», «На розі у Патріарших», всі сезони «Сищиків», «Крот-2», «Діти Арбату» тощо. Однак, за його словами, у списку є три  серіали, які ТВі збирається транслювати - «Катерина», «Троє з ФСБ» та «Розклад доль».

 

«Мені взагалі дивна ідея подання цього позову. Якщо в нас є прокатні посвідчення, то у нас є договір щодо купівлі цього  продукту. Прокатні посвідчення отримуються виключно за наявності ланцюжка прав, і Міністерство культури ніколи не видає прокатні посвідчення без належних документів. І остання ухвала підтверджує, що ми легально придбали ці серіали», - наголосив пан Дем'янчук.

 

ТК намагається отримати коментар у NMDC.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21958
Читайте також
10.12.2009 11:10
Валерий Калныш, «КоммерсантЪ»
41 520
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду