Суд заборонив ТВі показувати «Ментів», «Штрафбат» і ще понад 100 серіалів

1 Грудня 2009
24153
1 Грудня 2009
14:05

Суд заборонив ТВі показувати «Ментів», «Штрафбат» і ще понад 100 серіалів

24153
Суд заборонив ТВі показувати «Ментів», «Штрафбат» і ще понад 100 серіалів

30 листопада Господарський суд міста Києва прийняв ухвалу для забезпечення позову компанії New Media Distribution Company (NMDC), що пов'язана з бізнесменом Володимиром Гусинським, проти ТОВ «Телекомпанії «ТелерадіоСвіт» (телеканал ТВі). Згідно з документом, на час розгляду справи по суті ТВі заборонено транслювати  понад 100 серіалів, правами на  які володіє позивач. Про це повідомляє компанія New Media Distribution Company.

 

Також компанія вимагає компенсацію за порушення авторських прав у розмірі 747 500,00 гривень. 

 

Це є продовженням конфлікту між засновниками телеканалу ТВі Костянтином Кагаловським та Володимиром Гусинським, публічним проявом якого стало звільнення з ТВі головного редактора і телеведучого Євгена Кисельова.  

 

У коментарях ТК генеральний директор ТВі Микола Княжицький, який обстоює позицію Кагаловського, наголосив на тому, що, на його думку, ця ухвала є абсурдною.

 

«Серіали з цього списку ми або ніколи не бачили в очі і не планували показувати, або показали вже давно. Приміром, той самий серіал "Менти" зараз показує ICTV, і до нас це не має жодного відношення», - сказав він.

 

Як наголошує Княжицький,  «справжня мета позивачів була припинити наше мовлення, і всі їх задумки провалились».

 

На запитання ТК, чи планує ТВі оскаржуватиме цю ухвалу  Микола Княжицький відповів: «Як можна реагувати на абсурд? Будемо сміятись з наших позивачів».

 

Нагадаємо, раніше компанія Iota LP (за неофіційною інформацією - підконтрольна Костянтину Кагаловському) звинуватила Володимира Гусинського та його New Media Holding Company LLC в «узурпації контролю над телеканалом ТВі». За цим позовом 12 листопада суд Південного округу Нью-Йорка порушив справу.

 

Ще раніше New Media Distribution Company  теж подала позов у федеральний суд Південного округу Нью-Йорка проти Iota LP, яка, за словами позивачів, «попри підписані угоди, відмовилась сплачувати вартість придбаних серіалів, продовжуючи показувати їх в ефірі ТВі».

 

У своїй позовній заяві, поданій до Господарського суду Києва, NMDC вимагає  зобов'язати  ТВі передати  компанії відеокасети, лазерні диски системи DVD, жорсткі комп'ютерні диски та всі наявні носії  близько 100 серіалів. До переліку цих серіалів належать: «Менти», «Ментівські війни-2», «Агент національної  безпеки-6», «Захист Красіна-2», «Бандитський Петербург», «Таємниці слідства», «Штрафбат», «День народження Буржуя» тощо. Позовні вимоги обґрунтовуються тим, що  NMDC належать авторські майнові права на вищевказані кінематографічні твори на підставі низки угод 2005-2009 років, і що позивач не укладав угод з каналом ТВі щодо використання цих серіалів.

 

Відповідно суд задовольнив  заяву NMDC про вжиття засобів для забезпечення позову:  заборонив каналу на  час розгляду справи по суті  використовувати та транслювати ці серіали та  наклав арешт на відеокасети, лазерні системи DVD, жорсткі комп'ютерні диски з цими творами

 

Засідання у цій справі має відбутись 21 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24153
Читайте також
24.11.2009 12:50
Сергей Соболев, Седа Егикян, «Коммерсант-Украина»
28 857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду