22 журналісти загинули під час кривавого нападу на Філіппінах

26 Листопада 2009
20422
26 Листопада 2009
13:24

22 журналісти загинули під час кривавого нападу на Філіппінах

20422
22 журналісти загинули під час кривавого нападу на Філіппінах

У числі 57 жертв кривавого нападу на Філіппінах - 22 журналісти, повідомляє РИА «Новости» із посиланням на агентства Reuters та Associated Press. Ідентифікація загиблих триває.

 

Вбивця добровільно здався поліції. За попередніми даними, це мер невеличкого містечка Дату Унсей Андаль Ампатуан-молодший.

 

Інцидент трапився 23 листопада у південному регіоні країни. Угрупування у складі 100 озброєних осіб, яких відносять до пануючого тут політичного клану Ампатуан перехопило конвой конкурентного клану Мангудадату, що рухався у напрямку міста Шаріф-Агуак. Делегація планувала зареєструвати для участі у виборах губернатора наступного року кандидатуру глави клану Есмаеля «Тото» Мангудадату (Esmael «Toto» Mangudadatu). Сам кандидат участі у конвої не брав, оскільки раніше отримував листи з погрозами. Конвой очолила дружина пана Мангудадату. Учасники супроводу, зокрема, 30 журналістів та дві жінки-адвокати.

 

24 учасників кортежу бойовики вбили на шосе, решту людей відвели до підготованої заздалегідь могили і розстріляли впритул.

 

Ситуація на півдні Філіппін традиційно загострюється з початком передвиборчих компаній. Значну частину регіону контролюють не урядові війська, а повстанські угрупування та представники кланів. В історії країни - десятки політичних вбивств. Мало не кожний дев`ятий мешканець Філіппін використовує незареєстровану зброю.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20422
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду