Помер відомий київський журналіст Генріх Сикорський

23 Листопада 2009
7336
23 Листопада 2009
16:05

Помер відомий київський журналіст Генріх Сикорський

7336
Помер відомий київський журналіст Генріх Сикорський

На 66-му році пішов з життя відомий київський журналіст, талановитий репортер, автор кількох книг, майстер журналістських розслідувань Генріх Сикорський. Про це повідомляє інтернет-агентсво УНІАН.

 

Пан Сикорський прийшов у журналістику пізно, встигнувши попрацювати на багатьох відповідальних посадах: спочатку в міськкомі партії, потім у столичному міськвиконкомі, був заступником Уповноваженого у справах релігії в Києві, керував прес-службою Київради. Останні 17 років він працював оглядачем відділу соціальних проблем і міського життя газети «Київські Відомості».

 

Як зазначили в редакції, читачі пам`ятають гучні розслідування Г.Сикорського середини 90-х років. Публікацію про незаконне отримання квартир депутатами Верховної Ради передрукували чимало видань в Україні, Росії та США. Її обговоренню було присвячено спеціальне засідання українського парламенту. Серія статей пана Сикорського про офіцерів Війська польського, розстріляних НКВС і похованих у Биківні, стала приводом для приїзду до Києва групи працівників польської прокуратури, що продовжили розслідування трагедії в Биківнянському лісі.

 

Останні статті-розслідування Генріха Сикорського, опубліковані цього року, присвячені таємницям елітної резиденції в Межигір'ї та проекту Малої опери в Києві, що так і залишився на папері.

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття рідним, друзям та колегам журналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7336
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Future
5238 дн. тому
Интересный был человек, талантливый, умный, вспыльчивый, энергичный, жизнерадостный ...Земля пухом...очень жаль. Не верится даже...слов нет
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду