Чотири одеські телеканали заявляють, що міська влада переслідує їх за критику

13 Листопада 2009
21490
13 Листопада 2009
10:26

Чотири одеські телеканали заявляють, що міська влада переслідує їх за критику

21490
Чотири одеські телеканали заявляють, що міська влада переслідує їх за критику

Чотири одеські ТРК «Нова хвиля», «52 канал», «Град», «АРТ» та підприємство «Одеський міський телерадіоцентр», яке здійснює технічне забезпечення трансляції програм цих телерадіоканалів у власному апаратно-студійному комплексі, заявляють про перешкоджання професійній діяльності журналістів та переслідування за критику. Вони звинувачують у цьому Одеську міську раду та обласне управління комунальної власності, у якого «Одеський міський телецентр» орендує нежитлові приміщення 4-го та 5-го поверхів адміністративної будівлі. Одеська міська рада 29 жовтня 2009 року прийняла рішення про капітальний ремонт цієї адміністративної будівлі (по вул. Артилерійська, 1), через що «Одеський міський телецентр» та чотири телеканали повинні у короткий термін до 15 листопада звільнити орендовані приміщення.

 

«Капітальний ремонт або реконструкція адміністративної будівлі призведе до повного зупинення нашої діяльності на невизначений термін. Просимо вжити відповідних заходів, наданих нам законом, щоб захистити наші права та майно від злочинних посягань», - пишуть керівники телеканалів та ОМТЦ у своїй заяві до голови Одеської обласної державної адміністрації, прокурора області та начальника ГУ УМВС України в Одеські області, Незалежної асоціації телерадіомовників. Вони вважають, що наміри провести такі роботи є лише приводом для того, щоб припинити діяльність ЗМІ. Що в свою чергу призведе до обмеження права громадян на інформацію, гарантованого ст. 34 Конституції України.

 

Журналісти та інші працівники цих телеканалів звернулися по допомогу до своїх колег з інших телеканалів, а також громадських організації.

 

«Детектор медіа» намагалася отримати коментар у першого заступника міського голови,  керівників міського управління інформації та управління комунальної власності, однак вони не знайшли часу на коментар.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21490
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
So_matika
5267 дн. тому
Продовження цієї історії тут http://maidan.org.ua/static/news/2009/1258402947.html
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду