ІМІ: З початком виборчої кампанії кримські ЗМІ подвоїли кількість джинси

7 Листопада 2009
14819
7 Листопада 2009
11:57

ІМІ: З початком виборчої кампанії кримські ЗМІ подвоїли кількість джинси

14819
ІМІ: З початком виборчої кампанії кримські ЗМІ подвоїли кількість джинси

У зв'язку з початком виборчої кампанії у кримських ЗМІ вдвічі збільшилась кількість сумнівних матеріалів, що містять в собі ознаки прихованої реклами. Про це йдеться в звіті моніторингу дотримання журналістських стандартів громадської організації «Інформаційний прес-центр», оприлюдненому Інститутом Масової Інформації.

 

 Другий місяць поспіль джинсовим лідером залишається газета «Крымское время». Зі 125 сумнівних матеріалів у решті виданнях 100 були визначені експертами, як політична «джинса» і висвітлювали діяльність політиків та політичних сил. Переважно у публікаціях фігурував кандидат у президенти Сергій Тигіпко. Основні замовники комерційної джинси - компанії сфери мобільного зв'язку.

 

У в вересні кримські експерти у складі викладачів факультету журналістики Таврійського Національного університету ім. В.І. Вернадського Вікторії Кондратськой і Ольги Володченко, а також кореспондента «Інтерфакс-Україна» Валентини Карайваної визначили 49 сумнівних матеріалів.

 

Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян» в партнерстві з Інститутом Масової Інформації за підтримки громадської організації Internews Network «У-Медіа».

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14819
Читайте також
14.01.2010 12:40
Інститут масової інформації
22 879
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду