Нацрада ініціює створення Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів

28 Жовтня 2009
24749
28 Жовтня 2009
17:47

Нацрада ініціює створення Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів

24749
Нацрада ініціює створення Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 жовтня ухвалила рішення про свою участь у виборчому процесі чергових виборів Президента України у 2009-2010 роках. Один з пунктів рішення передбачає ініціювати спільно з Центральною виборчою комісією створення Незалежної експертної ради з питань діяльності телерадіоорганізацій під час виборів, яка надаватиме фахові висновки щодо агітаційних виборчих матеріалів та спірних ситуацій у разі їх виникнення між суб'єктами виборчого процесу.

 

Як повідомила на прес-конференції член Нацради Тетяна Лебедєва, з ініціативою створити Експертну раду до регуляторного органу звернулася Громадська рада при Нацраді. Співпрацюючи з експертами, Нацрада хоче забезпечити прозорість роботи і уникнути звинувачень у прийнятті рішень на користь одного суб'єкта виборчого процесу або однієї політичної сили.

 

Для остаточного рішення про створення Експертної ради потрібна ще згода ЦВК. «Рішення Нацради достатньо, але ми ще почуємо відгук ЦВК. Більше нормативних підстав для створення громадської ради, я думаю, не потрібно. Вона вже створена», - пояснила пані Лебедєва нинішній статус Експертної ради.

 

За словами пані Лебедєвої, своїх членів до Експертної ради вже запропонували Інститут масової інформації, Асоціація медіаюристів, Академія української преси, «Детектор медіа», Незалежна асоціація телерадіомовників, Українська асоціація видавців періодичної преси, Інститут медіаправа, Індустріальний телевізійний комітет. Найближчим часом рада має визначитися зі своїм складом і керівником.

 

Нагадаємо, що Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів, утворена Національною радою з питань телебачення і радіомовлення спільно з Центральною виборчою комісією, працювала під час парламентських виборів 2006 і 2007 року. У 2006 році до ради входили 12 експертів і вона надала 11 експертних оцінок та рекомендацій стосовно дискусійних питань діяльності ЗМІ. У 2007 - 14 експертів, які надали 16 оцінок. Обидва рази раду очолював директор Інституту медіаправа Тарас Шевченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24749
Читайте також
25.12.2009 09:15
Наталія Петрова, для «Детектор медіа»
19 056
13.11.2009 11:48
Артем Скоропадский, «Коммерсант»
35 786
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду